După aproape 4 ani de „curățenie” politică, critici și acuze, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sebastian Bodu, primește o funcție importantă în Guvern. Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial o decizie semnată de Ludovic Orban, prin care Bodu este numit consilier secretar de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru, pentru domeniul financiar-fiscal.

Bodu a fost președinte al ANAF timp de 2 ani, până în 2007, când a fost eliberat din funcția cu rang de secretar de stat de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru „inducerea în eroare a opiniei publice în legătură cu măsuri ale Guvernului, prin declarații de ordin politic”. Ulterior a lucrat ca avocat, partener la cabinetul de avocatură „Dănescu, Dănescu & Asociații” SCPA din București (fusese admis în barou încă din 1996, an în care devenise și cadru didactic universitar).

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007 a fost ales ca deputat al României în Parlamentul European pe lista Partidului Democrat, mandat reînnoit în 2009. În 2014 se dezice de politică, pe fondul unor disensiuni cu conducerea Partidului Democrat Liberal și revine în avocatură, ca membru al Baroului București. Bodu a vrut în 2016 să candideze independent la Primăria Sectorului 6, însă i-a fost respinsă candidatura.

M-am înscris în cursa pentru Primăria sectorului 6. Nu doar pentru că am locuit în Drumul Taberei, ci și pentru că acest sector a fost abandonat de politicienii de toate culorile. Din păcate, realizăm astăzi că, fiind într-o totală derivă, Partidul National Liberal a abandonat întregul București. Știu, pentru alegătorii de dreapta e frustrant, e trist, e nemeritat.

Așadar vă astept alături de mine pe toți cei care sunteți dezamăgiți de PNL. Cred că, prin toate actiunile mele, nu am dezamăgit niciodată, nu am dat înapoi, nu am abandonat, astfel că nu am niciun motiv să dezamăgesc, să dau înapoi sau să abandonez acum, mai ales după o competiție uninominală în urma căreia aș fi investit cu cea mai mare formă încredere: cea individuală”, scria Bodu pe pagina sa de Facebook în aprilie 2016.

Ar mai fi de spus că Sebastian Bodu s-a arătat nu de puține ori dezamăgit de președintele Klaus Iohannis, pe care l-a criticat în dese rânduri. Critici și acuze a avut și la adresa altor politicieni PNL, inclusiv în ceea ce îl privește pe actualul său șef, Ludovic Orban.

Articolul precedent1.500 de lei, prețul pentru a-și scăpa fiul de dosar penal. O femeie a fost pusă sub control judiciar
Articolul următorGabriela Firea explica de ce a renuntat la „Taxa oxigen”: „Ceea ce e mai grav, pana in acest moment, au fost inregistrate 431 de plangeri prealabile formulate de cetateni sau organizatii ”