subventii partide
indemnizație

Un comisar din cadrul Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră a fost ademenit cu o sumă de bani pentru a-și convinge subordonații să închidă o anchetă demarată împotriva unui tânăr șofer. Persoana care a încercat să îl cumpere pe omul legii a fost chiar mama respectivului șofer, însă nu doar că nu a rezolvat dosarul penal al fiului, ci a fost prinsă în flagrant pe când îi remitea ofițerului 1.000 de lei, iar mai apoi a fost pusă sub control judiciar.

La data de 21 februarie, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au prins în flagrant o persoană, imediat după ce a dat suma de 1.000 lei unui ofițer de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră pentru a interveni pe lângă lucrătorii din subordine ca să nu aplice măsurile legale ce se impuneau ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul circulației pe drumurile publice de către fiul său.

În fapt, la data de 21.02.2020, a fost înregistrat la DAMBJI, denunţul unui comisar de poliție prin care sesiza faptul că, în ziua anterioară, o femeie i-a remis suma de 500 lei pentru a-şi folosi influenţa şi a interveni pe lângă lucrătorii din subordine să nu-i rețină permisul fiului său, măsură obligatorie ca urmare a săvârșirii cu vinovăție a unui accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. În același timp, i-a promis că a doua zi, îi va mai remite o sumă de bani neprecizată, în același scop.

Astfel, la data de 21.02.2020, femeia a remis ofiţerului de poliţie şi suma de 1.000 lei, în scopul menţionat, ocazie cu care s-a realizat prinderea în flagrant.

În urma audierii, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus față de inculpată punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura preventivă a controlului judiciar pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, au comunicat cei de la DGA.

Articolul precedentCurtea Constituțională îl „pică” pe Orban. Președintele țării trebuie să vină cu o altă propunere de premier
Articolul următorSebastian Bodu se întoarce în viața politică: consilier la Cancelaria primului-ministru. Bodu, 2016: „Fiind într-o totală derivă, Partidul National Liberal a abandonat întregul București”