Sursa: România TV

Frații britanici Andrew și Tristan Tate, reținuți într-un dosar de trafic de persoane, constituire a unui grup infracțional organizat și viol, se plâng pe de o parte de justiția din România, precum și de condițiile din arestul Poliției Capitalei.

Potrivit România TV, Tristan Tate consideră că „autoritățile încearcă să îmi fure mașinile și banii. De asta sunt în închisoare. Am bani pe care încearcă să îi fure”, însă fratele său, Andrew, a avut altceva de transmis: justiția din România este „nedreaptă”, iar condițiile din arest sunt mizere.

Aparent, Andrew Tate ar fi primit acces să trimită primul său e-mail, prin intermediul căruia ar fi dezvăluit că în arest sunt insecte, dar și că este tratat inadecvat.

Astăzi însă, Poliția Capitalei a reacționat, punctând inclusiv asupra faptului că persoanele arestate preventiv nu au acces la comunicări on-line. Potrivit sursei citate, britanicul ar fi scris că va trimite „lecții zilnice dintr-o încarcerare nedreaptă”:

Încearcă să mă doboare. Aruncat în interiorul unei celule fără lumină. Gândacii, păduchii și ploșnițele sunt singurii mei prieteni pe timp de noapte.

Când gardienii mă aduc din sala de judecată, rămân absolut respectuos. Ei încearcă să-mi toarne ură în inimă. Dar, vă rog și vă mulțumesc, rămâneți cu mine în permanență. Gardienii noștri își fac doar treaba, au familii de hrănit în vremuri grele. Nu vă uitați manierele.

Ei încearcă să-mi frângă mintea de fier cu o încarcerare nedreaptă. Respectul meu absolut pentru toți cei din jurul meu este actul meu de revoltă absolută. Ei nu mă pot înfrânge”.

Chiar cu aceste „dezvăluiri”, Poliția Capitalei a transmis că nu au fost primite sesizări.

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, prin care, de pe profilul de social media al unei persoane private de libertate, sunt reclamate condițiile de detenție, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Periodic, prin intermediul Serviciului de Logistică sunt contractate servicii de dezinsecție și dezinfecție, atât pentru zona de cazare, cât și pentru spațiile administrative.

De asemenea, din partea persoanei nu au existat până la acest moment reclamații sau sesizări, scrise sau verbale, adresate administrației centrului cu privire la condițiile din arest.

Totodată, persoanele aflate în centrele de reținere și arestare preventivă nu au acces la telefonul mobil sau alte mijloace cu acces la internet, fiind efectuate verificări specifice constante în vederea identificării bunurilor interzise la deținere, conform domeniului legal incident executional penal”, se arată într-un comunicat, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentBucăți de plastic descoperite în figurine de Crăciun din ciocolată
Articolul următorTrasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă din Arad, Bihor, Dolj, Harghita, Mureș, Satu Mare și Timiș