Sursa: Facebook

Manifestările prilejuite de Ziua Principatelor Române în municipiul Iași ieri nu au fost lipsite de incidente, după ce premierul PNL Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu (PSD) au fost huiduiți din mulțime.

Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor au fost „la braț” în Piaţa Unirii din Iaşi, iar în timpul discursurilor s-au putut auzi huiduieli şi fluierături. Poate nimic de mirare, dat fiind că în piaţă a fost prezent un grup de membri şi simpatizanţi AUR, iar la prezidiu a putut fi observat senatorul Claudiu Târziu, fost co-președinte al partidului, dar și deputatul Georgel Badiu. Totodată, la manifestări au participat și reprezentanţi ai asociaţiilor civice Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 şi RESET, care au afişat bannere pro-autostradă, scandând la rândul lor împotriva PSD şi PNL.

Însă incidentele au fost trecute cu vederea de primarul Iașiului, Mihai Chirica, care, pe Facebook, a ținut să mulțumească participanților pentru… căldura cu care i-au primit pe demnitari:

Mulțumesc demnitarilor de la București pentru că au ales să sărbătorească Unirea Principatelor Române în orașul nostru, mulțumesc oaspeților din țară și, mai ales, mulțumesc ieșenilor că au fost, din nou, gazde deschise și primitoare!

Iașul, Capitala care unește, transmite întregii țări gândul său sincer de unitate și solidaritate!
La mulți ani, Iași, La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români, oriunde v-ați afla!
”.

Primei postări de pe Facebook i-a urmat o alta, primarul Iașiului ținând din nou să mulțumească ieșenilor care au participat la manifestările din 24 Ianuarie, citând din discursul care îndemna la unitate:

Discursul de astăzi a adus în atenție motivul pentru care facem aceste manifestări și rolul nostru, al tuturor, în promovarea valorilor naționale.
Vă redau cea mai mare parte din acest discurs:
(…) N-am venit aici pentru noi sau pentru a ne vedea la televizor sau în altă parte, ci am venit aici pentru recunoştinţa pe care le-o purtăm celor care au făcut Unirea Principatelor Române în unitate de gândire şi în unitate de voinţă.

Un conducător puternic este cel care leagă (adună) poporul şi îl adună în jurul idealurilor sale, fie el om politic sau alt demnitar. Atunci când aţi venit (la Iași), sunt convins că aţi venit cu gânduri de unire, pentru a face o ţară mai puternică, iar cei care vă dezbină nu vor binele acestei naţiuni.

Oamenii politici de atunci ne-au unit, nu ne-au dezbinat. Ne-au lăsat lucruri bune, nu rele. Ne-au clădit cu adevăruri, nu cu minciuni. Ne-au adus la aceeaşi masă şi n-au împărţit-o între interese politice. Dacă nu v-au spus acest lucru, înseamnă că v-au minţit, v-au folosit şi vă folosesc pentru interesul lor, pentru binele lor personal, pentru funcţia lor şi pentru viitorul lor personal şi al familiilor lor!

Dacă veniţi la Iaşi, veniţi cu drag, pentru ţară. Veniţi să o iubiţi, veniţi să o cinstiţi, veniţi să vă închinaţi la cei care au făurit România asta puternică.
Vă mulțumesc!
”.

Articolul precedentIohannis, de Ziua Principatelor Române: „Continuăm să clădim România europeană, modernă și democratică”
Articolul următorBucăți de plastic descoperite în figurine de Crăciun din ciocolată