Sursa Foto: Facebook

Ciprian Ciucu, actualul primar din Sectorul 6, a ieșit ieri la o plimbare în aer liber, s-a uitat la mașini și la locurile de parcare, iar mai apoi a scris pe Facebook că ar trebui făcut ceva. Liberalul se referea la majorarea taxei de parcare la nivelul întregului municipiu, iar banii astfel colectați să se investească în construirea de parcări noi. Potrivit acestuia, taxa anuală ar trebui să fie undeva la 490 de lei. Fostul consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL, a făcut și un calcul al prezentului, ca un comentariu la postarea legată de parcări:

Zona A 84 Lei / an = 7 lei / lună
Zona B 66 Lei / an = 5,5 lei / lună
Zona C 55 Lei / an = 4,5 lei / lună.
Cât o cola
”, a explicat primarul Sectorului 6.

Ciucu este de acord că nu sunt locuri de parcare nicăieri în București, însă viziunea sa este una simplă: „la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este spațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem!

Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani și să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!
Ceea ce putem face fără bani mulți și repede este să eliberăm spațiul public de mașinile abandonate acolo, și vom face asta. Apoi, trebuie să avem politici de toleranță zero față de nepăsare/nesimțire. Nu sunt adeptul politicilor de toleranță zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună știință pe noroi, îl duci pe trotuar, stradă și în plămânii noștri, atunci plătești!
În Tokyo (și în Londra, dar nu știu sigur), nu-ți poți cumpăra mașină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun și în cel alternativ, altfel vom continua să suferim
”, este opinia primarului Ciucu.

Articolul precedentPoliția Locală Constanța renunță la Whatsapp
Articolul următorȘi „lumea bună a ciugulit” banul public din palma primarului Florea Daniel. Loud Music Entertainment SRL, de la „ElectricCastle” la parangheliile „bugetofage” din Sectorul 5