Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Noile trenuri sunt capabile să atingă 250 km/h.

Conform declarațiilor oferite de operatorul național feroviar suedez, Alstom va furniza 25 de trenuri electrice foarte rapide.

Investiția se ridică la suma de 760 milioane de dolari

Acestea  vor începe să circule din 2026, comanda fiind în valoare de 760 milioane dolari.

În prezent viteza maximă în țara scandinavă este 200 km/h. Suedia a investit în calea ferată și are porțiuni mari cu viteze medii de 150 km/h, arată Radio Eco Natura.

În urma analizelor efectuate, oficialii suedezi au precizat că, între 1999 și 2019, s-a dublat numărul persoanelor care aleg trenul ca mijloc de a călători.

La acest fapt se adaugă și investiția în mijloacele de transport mult mai rapide. Noile garnituri vor motiva și mai mult călătorii să aleagă trenul.

Cele 25 de trenuri vor avea și spații pentru biciclete și schiuri și vor avea și zonă unde vor putea fi cumpărate mâncăruri calde

Dacă se va considera necesar, contractul prevede că vor putea fi comandate alte 15 unități.

Trenurile vor fi folosite pe rutele interne, dar și pe legăturile internaționale. Este vorba de rutele spre Danemarca și Norvegia,de trenuri directe către Copenhaga și Oslo, mai arată sursa citată.

Alstom în România: Rol de pionierat, pentru un transport feroviar modern și sustenabil prin proiecte inovatoare

De aproape 30 de ani, compania Alstom este deschizătoare de drumuri, având un rol important în tranziția României către un transport feroviar modern și sustenabil.

De la soluții de control digital al traficului feroviar, infrastructură și electrificare, la trenuri de metrou și mentenanța pe termen lung a flotei de trenuri a metroului București, Alstom aduce, în mod activ, o schimbare pozitivă în transportul feroviar din România.

Articolul precedentCrăciun în umbra pandemiei de COVID-19
Articolul următorSistem de alertă pentru persoanele cu probleme de sănătate, introdus în Sectorul 1
Jurnalist full-time / Pesimist part-time