Sursa foto: Igsu.ro

Un incendiu a izbucnit vineri, 24 decembrie, la primele ore ale dimineții, într-un mall din municipiul Arad. Din fericire, focul a fost stins rapid datorită instalației speciale cu apă care s-a declanșat automat, relatează Agerpres. De asemenea, pompierii au intervenit rapid la fața locului.

George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, a precizat că focul a izbucnit într-un magazin de haine din Atrium Mall. Mai mult, două autospeciale s-au deplasat la mall, una de descarcerare și o autospecială SMURD.

Incendiu în Ajunul Crăciunului

În momentul sosirii echipajului, incendiul se manifesta la un panou publicitar, cu posibilitatea de propagare la alte magazine. Totodată, interiorul magazinului a fost inundat cu fum.

„Datorită instalaţiilor speciale de stingere din interiorul magazinului care au pornit automat şi intervenţiei rapide şi punctuale a echipajelor de intervenţie, incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute, fără a se extinde”, a declarat Pleşca.

Mai mult, în momentul izbucnirii incendiului, în interiorul complexului comerical se afla doar o singură persoană, neexistând persoane rănite sau evacuate. Din primele cercetări, pompierii au spus că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la instalația electrică a panoului publicitar.

Reamintim că în urmă cu doar o lună, la același mall, un alt incendiu a izbucnit în vestiarul firmei de curățenie, cauza fiind tot un scurtcircuit. Acesta s-ar fi produs la instalația de aer condiționat care funcționa pe modul de încălzire.

Focul a fost stins înainte de sosirea pompierilor și nu a fost necesară evacuarea.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, un incendiu puternic a cuprins un bloc din Constanța, iar pompierii au evacuat 250 de oameni. Mai mult, opt persoane, între care și copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicație de fum.

Principalii suspecți în cazul incendiului de la Constanța sunt doi copii, de 13 și 15 ani.  Judecătoria Constanța a decis ca minorul de 15 ani să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, sentința fiind definitivă.

Reamintim că 150 de familii au rămas pe drumuri după incendiul ce a mistuit peste 30 de apartamente.

Sprijin pentru victimele incendiului de la Constanța

Articolul precedentCNSU a aprobat noi excepții de la măsura carantinei
Articolul următorSe lucrează la o lege inutilă: Certificatul Verde, golit de conținut
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.