Sursa foto: Romania Libera

În urma incendiului de la Constanța, unde 150 de familii au rămas fără casă, Primăria și zeci de constănțeni au decis să îi ajute, în prag de Sărbători. Administrația locală a pus l-a dispoziție un bloc cu 23 de apartamente pentru persoanele evacuate, care nu au rude sau prieteni dispuși să îi găzduiască.

De asemenea, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, mai multe persoane au decis să își pună la dispoziție apartamentele lor. „Ofer cazare gratuită într-un apartament din Mamaia Summerland unei familii ce locuia în blocul ce a ars din Km 5”, a scris o persoană pe un grup de Facebook, relatează Adevărul.ro.

Sprijin oferit înainte de Crăciun

Mai mult, Asociația de proprietari „Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu nr. 6” a deschis un cont bancar unde sute de persoane au anunțat că vor depune bani pentru a-i ajuta pe cei care și-au pierdut locuința în urma incendiului.  „Orice contribuţie în beneficiul asociaţiei ajută la revenirea cât mai rapidă a tuturor familiilor la ceea ce înainte cu trei zile era normalitate”, au spus reprezentanţii asociaţiei.   

De asemenea, Liga Militarilor Profesioniști a decis să ajute pe militarul Marian Cernica, singura persoană care a ajuns la spital în stare gravă, suferind arsuri de gradul II și III pe 7% din suprafața corpului.  Pe lângă Primăria Constanța și sute de oameni, biserica „Sfântul Mucenic Mina”, condusă de preotul Claudiu Banu, ce locuia în blocul incendiat, a decis să doneze 10 mii de lei pentru familiile care au rămas fără locuință.

Reamintim că principalii suspecți în cazul incendiului de la Constanța sunt doi copii, de 13 și 15 ani.

Cel de 15 ani a fost arestat la domiciliul pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului. Oamenii legii continuă ancheta pentru a stabili modul în care s-a extins focul și a distrus 35 de apartamente și 37 de autoturisme.

Incendiul a avut loc în noaptea de 15 spre 16 decembrie, iar pompierii mobilizați la fața locului au evacuat 250 de oameni. Opt persoane, între care și copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicație de fum.

Dosar penal în cazul incendiului de la Constanța

Articolul precedentÎntre 2007 şi 2019, România a pierdut aproximativ 46.000 hectare de pajişti
Articolul următorAnchetă: preoți catolici acuzaţi de agresiuni sexuale asupra minorilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.