Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vaticanul a demarat o anchetă internă de amploare cu privire la 251 de presupuși pedofili.  

Aceștia ar fi agresat minori între anii 1943 și 2018.

Rezultatele unei anchete realizate de jurnaliștii de la El Pais privind 251 de presupuşi pedofili din Biserica Catolică spaniolă au fost transmise Vaticanului, care a deschis anchete interne, transmite Reuters.

Conform jurnaliștilor, acuzațiile și mărturiile se referă la fapte petrecute între 1943 şi 2018

De asemenea, raportul care conține faptele detaliate a fost predat Papei Francisc, în data de 2 decembrie. În plus, jurnaliștii au precizat că Papa a acționat imediat după primirea studiului de 385 de pagini.

Astfel, studiul a fost trimis autorităților competente pentru ca acestea să poată proceda conform normelor canonice actuale.

Biserica a deschis o anchetă amplă, fără precedent în Spania. Ancheta îi vizează pe 251 de membri ai clerului şi pe câţiva laici din instituţiile religioase, acuzaţi de agresiuni sexuale asupra minorilor, despre care am publicat investigații în ultimii trei ani”, a scris El Pais, duminică.

Dosarul a luat naștere în urma a peste 600 de mesaje primite de jurnaliști. Noi plângeri vor fi adăugate în anchetă

Din cele 600 de mesaje, doar 100 au fost publicate. Conform presei spaniole, 251 de mărturii au fost incluse în anchetă. Celelalte mesaje sunt, în continuare, în etapa de investigație.  

Noi plângeri au continuat să vină în această dimineață după publicarea raportului, care va fi adăugat la anchetă. Acest ziar a creat și singura contabilitate și bază de date actualizată a abuzurilor din Spania, în lipsa datelor oficiale de la Biserică sau autorități”, au scris jurnaliștii de la El Pais.

Articolul precedentSprijin pentru victimele incendiului de la Constanța
Articolul următorProgramul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou
Jurnalist full-time / Pesimist part-time