Supercom Aleea Sinaia Sect2, foto-arhivă Ziarul de Investigații

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 București, este revoltat de modul în care a acționat firma de salubritate Supercom SA. El a explicat că a depistat 1000 de contracte încheiate ilegal, care nu respectă hotărârile Consiliului Local, ci conțin clauze de natură să-i facă pe bucureșteni să scoată mai mulți bani din buzunare.

„Până pe 31 decembrie trebuie să încheiem aproape 2.500 de contracte pentru asociaţiile de proprietari şi peste 25.000 de contracte cu cetăţenii care stau la case. Îngrijorarea vine de la faptul că 1.000 de contracte încheiate până acum de operatorul de salubritate rebuie refăcute, pentru că acel contract ce a fost votat de Consiliul local a fost înlocuit de operatorul de salubritate cu un altul care are prevederi mult mai nefavorabile cetăţenilor. Este o situaţie foarte gravă, pe care trebuie să o rezolvăm în puţinul timp rămas. (…) Vom face cu siguranţă o sesizare către Protecţia Consumatorului, să vedem cum am putut să ajungem în această situaţie.

Supercom a dat-o în bară. Primăria Sector 2 vrea control

Vom face, de asemenea, un control la operator, pentru a ne asigura că aceste lucruri nu se mai întâmplă. Vorbim de peste 800 de asociaţii de proprietari care au semnat astfel de contracte prin care pot să menţionez că tarifele la deşeuri sunt duble faţă de ce a aprobat Consiliul local atunci când există depăşiri”, a precizat Radu Mihaiu, într-o întâlnire cu jurnaliștii.

Concret, Supercom a „strecurat” în 1.000 de contracte cu locuitorii din Sectorul 2 București că angajații nu sunt obligați să curețeî n jurul pubelei. Astfel, ar genera un cost în plus pentru cetățeni de aproximativ 25 de lei.

Cum se scuză Supercom

Potrivit edilului din Sectorul 2 București, Supercom se scuză și spune că e vorba despre o „eroare materială” recunoscut în scris eroarea materială,

Compania Supercom a luat act cu regret de utilizarea în activitatea de încheiere a contractelor de prestare a serviciilor de salubrizare cu persoanele fizice și asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 2 din București a unei variante de lucru anterioară Hotărârii Consiliului Local 305 din 30.09.2021. Imediat după aflarea acestei situații, compania Supercom a oprit această activitate, a început informarea beneficiarilor deja contractați și semnarea de noi contracte în varianta corectă. Subliniem că această eroare nu a produs niciun efect material, întrucât beneficiarii nu au achitat nicio sumă, contractele urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022″, a transmis Supercom, potrivit Agerpres, care citează surse oficiale din cadrul Primăriei Sector 2 București

Este interesant cum eroare materială nu a produs efecte materiale în rândul bucureștenilor. Nu ar fi fost descoperită, dacă primarul Radu Mihaiu nu se sesiza.

Cetățenii din Sector 2 București sunt extrem de nemulțumiți de modul în care această firmă de salubritate ridică gunoiul. De altfel, reporterii Zin.ro i-au surprins pe angajați cum lăsau zeama de gunoaie(n.r. levigatul) pe străzi.

În urma apariției articolului nostru Garda de Mediu a dispus control pe loc.

Citește și: Exclusiv. Supercom, la un pas de insolvență

Supercom merge cu zeama de gunoaie înainte

Supercomul lui Ciuclea a obținut contractul de salubrizare la Cluj după ce Primăria lui Boc a respins toate ofertele celorlalte firme

Articolul precedentAlexandru Rafila vrea controlul total pentru gestionarea pandemiei
Articolul următorRaport: 40% dintre oamenii de pe planetă sunt supraponderali
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”