Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a declarat, la finalul ședinței din Parlament cu ocazia Zilei Naționale, că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Întrebat de ziariști ce mesaj transmite credincioșilor, Patriarhul BOR i-a îndemnat să asculte sfaturile medicilor.

Cu toate acestea, el a refuzat să dea mai multe detalii despre vaccinul pe care l-a făcut, afirmând că toate datele sunt confidențiale. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a confirmat spusele Patriarhului. „Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, se arată în mesajul transmis de purtătorul de cuvânt BOR.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) îndeamnă credincioșii să asculte de medici

Reamintim că în urmă cu 10 zile, Patriarhul Daniel a transmis un îndemn la „rugăciune și grijă pentru sănătate”, în contextul în care valul patru al pandemiei pusese stăpânire peste România. Mai mult, el a rugat pe toți credincioșii să respecte regulile impuse de autorități și să asculte sfaturile medicilor.

Patriarhul BOR a evitat subiectul vaccinării, singura intervenție a sa fiind pe 1 Mai, de Paște. El a precizat că datorită vaccinării, Basilica Sfântului Mormânt a fost ocupată de peste 2 mii de oameni. Totodată, de când a început pandemia, mesajele sale au fost extrem de puține.

Mai mulți preoți au încercat să aducă în fața credincioșilor informații cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Spre exemplu, Patriciu Vlaicu, preot român ce predică pentru comunitatea ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Bruxelles, a comparat vaccinul COVID-19 cu o vestă antiglonț. El a postat pe Youtube un videoclip prin care explică preoților și enoriașilor care nu cred în vaccin beneficiile imunizării împotriva noului coronavirus.

„S-a înlocuit frica de virus cu frica de vaccin. Noi preoții ar trebui să fim mai reținuți (…) Orice formă de descurajare a celor care au dorința să se vaccineze este păcat (…) Dumnezeu a îngăduit medicilor să descopere vaccinul.”, a mai spus preotul ortodox Patriciu Vlaicu.

PF Daniel, un nou apel la credincioși să respecte „cu strictețe sfatul medicilor”

Articolul precedentUn tren de marfă încărcat cu lemne a deraiat în Mehedinți
Articolul următorMarius Budăi: „Nu Ministerul Muncii gestionează pensiile speciale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.