Un membru al AUR Ilfov este acuzat de trafic de influență de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ar fi vorba chiar despre candidatul la funcția de primar la Primăria Bragadiru la alegerile din 2020, respectiv Bogdan Crefelean.

Informația privind identitatea inculpatului fost făcută publică de un alt membru AUR, senatoarea Rodica Boancă. Pe pagina sa de Facebook, senatoarea spune însă că Crefelean acționa cu știința conducerii AUR: „După plângerea mea depusă la DNA în urma înregistrării deputatului AUR de Suceava care cerea mită pentru protecție și poziție pe liste, azi a mai căzut o unealtă folosită de Simion și Lulea la strângerea banilor pentru funcții! DGA l-a prins în flagrant pe Bogdan Crefelean, șeful de cabinet al doamnei deputat Geanina Șerban, nașa lui Simion, în timp ce lua mită de la un alt membru AUR pentru poziția pe liste! Corupția din AUR a atins cote alarmante! Nu uitați să donați, măi!”.

Oficial, procurorii spun că duminică, inculpatul „i-a pretins suma de 1.500 de lei unui martor, membru al unui partid politic, pentru a-l trece pe lista de participanți la un congres ce urma să aibă loc la Bruxelles și pentru a interveni la membri din structura centrală a partidului în scopul asigurării participării acestuia la congresul respectiv, iar la data de 23.10.2023, în jurul orei 18.20, în timp ce se afla în fața locuinței sale din Bragadiru, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de bani pretinsă”, arată procurorii.

Membrul AUR a fost plasat sub control judiciar pentru o periodă de 60 de zile, între timp cercetările fiind continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție.

De altfel, DGA a precizat că sesizarea asupra a ceea ce se întâmplase a fost făcută tot duminică, în jurul orei 21.00, când martorul denunțător a sunat la Call-center anticorupție 0800.806.806, povestind că i se solicitaseră de bani și explicând contextul.

Articolul precedentPMP s-a decis: merge pe mâna unei alianțe politice cu USR şi Forţa Dreptei
Articolul următorDouă valize suspecte în fața Sinagogii din Târgu Mureș și o alertă cu bombă