Sursa: Facebook

Alertă cu bombă astăzi la Sinagoga din Târgu Mureș, după ce a existat o sesizare potrivit căreia în curte s-ar afla două colete suspecte.

După alerta la 112, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de ordine publică, iar poliţiştii au dispus ca circulaţia auto şi pietonală în zonă fiind restricţionată.

Au fost angrenate efective de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi SRI, pentru ceea ce s-a dovedit în final a fi doar o aleră falsă. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, citat de Agepres , echipajul de pompieri s-a retras după aproximativ o oră din dispozitivul de la Sinagoga Târgu Mureş.

A fost semnalat printr-un apel la 112 cu un colet suspect pe strada Aurel Filimon, din municipiul Târgu Mureş. P

ompierii Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-au deplasat pentru a asigura zona, iar în momentul de faţă s-a constatat că geanta nu prezintă un pericol, iar echipajul se retragere din dispozitiv. Este vorba despre două geamantane”, a precizat locotenent Alexandra Căluşeri, purtătorul de cuvânt al ISR Mureș, conform sursei citate.

Potrivit aceleiași surse, liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub, explica după ce fuseseră alertate autoritățile că „sunt două cutii pe care le-am considerat dubioase. Am anunţat la 112 şi acum se fac cercetări. Nu vrem să alertăm lumea, sunt aici toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, deci să nu ne grăbim”.

Articolul precedentMembru AUR, sub control judiciar pentru trafic de influență
Articolul următorUSR, invitație în Senat pentru Marcel Ciolacu: „Parlamentul controlează Guvernul și miniștrii, nu invers”