Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Premierul Marcel Ciolacu a primit o invitație din partea parlamentarilor USR de a se prezenta în fața lor, la Senat.

Invitația ar urma să fie onorată luna viitoare, conform unui comunicat al USR. De fapt, ceea ce comunică formațiunea politică este că „senatorii USR l-au chemat pe premierul PSD Marcel Ciolacu la Ora Prim-ministrului pe data de 6 noiembrie 2023”.

Tot în comunicat se arată că Ciolacu trebuie să dea „explicații cu privire la măsurile de reformă fiscală propuse de Guvern și impactul real pe care acestea le vor avea asupra economiei României și asupra vieții românilor”.

Însă nu doar premierul are „aranjată” o întâlnire cu USR, ci și Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, pe care grupul USR din Senat a invitat-o la Ora Guvernului, în data de 1 noiembrie 2023, „pentru prezentarea și discutarea stadiului de îndeplinire a măsurilor de reformă în domeniul pensiilor de serviciu, al sistemului general de pensii și al salarizării unitare în sectorul public”.

Însă cea mai interesantă dezbatere se anunță a fi cea cu Ciolacu, dat fiind că USR consideră că acesta trebuie să dea socoteală în privința faptului că, înainte de a îndeplini jaloanele din PNRR și de a face reforme în domeniul pensiilor și al salarizării, au fost crescute taxele.

Nu poți să stai și să te uiți cum PSD și PNL golesc Parlamentul de orice relevanță în conducerea treburilor acestei țări.

Guvernul dictează, Parlamentul votează, pare a fi principiul pe care actuala coaliție de guvernare vrea s-o împământenească, iar noi vrem să le aducem aminte lui Ciucă, Ciolacu și Iohannis că Parlamentul controlează Guvernul și miniștrii, nu invers. În lipsa dezbaterilor parlamentare nu există politică reală, nu există democrație”, explică demersul senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Articolul precedentDouă valize suspecte în fața Sinagogii din Târgu Mureș și o alertă cu bombă
Articolul următorFostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupție