Gabriela Firea: „Cei de la putere NU au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor”

„Nu avem nimic concret pentru copii, din partea guvernului, ci doar foarte multā bătălie pe functii politice!”

Gabriela Firea / Foto: Facebook

Senatorul social democrat, Gabriela Firea, a criticat, într-o nouă postare publicată pe pagina sa de Facebook, lipsa de interes a guvernanților, în ceea ce privește începutul noului an școlar, programat pentru data de 13 septembrie. „În Bucuresti, dar si în întreaga tarā, e o harababură de nedescris în privinta pregătirilor pentru începerea noului an școlar! Cei de la putere NU au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor, prevăzută pentru data de 13 septembrie”, scrie Gabriela Firea.

Gabriela Firea observă: „Cu 3 săptămâni înainte de a veni la cursuri, elevii, profesorii și părinții nu știu care sunt măsurile care au fost sau vor fi instituite și care vor trebui să fie respectate”

În plus, senatorul este de părere că, în momentul de față, Guvernul ar apela la „multe vorbe și la cvasi-măsuri ce ascund lipsa de acțiune de până acum, într-o manieră similară deschiderii precedentului an școlar, când strategiile despre salvarea Educației se cârpeau pe parcurs, iar politicile asumate erau dictate de logica electorală a alegerilor locale și generale”, a mai spus fostul edil al Capitalei, adăugând că, până în acest moment, nu s-au stabilit detalii cu privire la modul de derulare a testărilor non-invazive, destinate elevilor, testarea periodică a profesorilor fiind, de asemenea, un subiect „în coadă de pește”.

„Școlile nu au fost dotate cu infrastructura digitală necesară pentru desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid”, a mai subliniat Firea, punctând, de asemenea, că nu ar fi fost realizate nici măcar ghidurile metodologice, până la această oră, „pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid, în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educațional. (…) Nu au fost anunțate cu exactitate care sunt măsurile pe care profesorii și elevii vor trebui să le respecte odată cu debutul noului an școlar. Nu avem nimic concret pentru copii, din partea guvernului, ci doar foarte multā bătălie pe functii politice!”, a mai scris senatorul social democrat, pe Facebook.

Citește și: Mircea Geoană l-a criticat dur pe Vladimir Putin

Articolul precedentBoc, răspuns pentru Orban: „Totdeauna a fost produsul unei liste sau al unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii”
Articolul următorClaudiu Năsui s-a apucat de curățenie în minister: „Din companiile noastre au făcut companiile lor”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.