Percheziții în Constanța, într-un dosar de înșelăciune

13 persoane păgubite cu 66.000 de euro și 16.000 de lei în urma nerespectării contractelor de închiriere

Polițiștii de la Biroul de Investigare a Criminalității Economice din Mangalia au efectuat 7 percheziții domiciliare, în Vama Veche, Brașov, București și Sibiu, la persoane bănuite de înșelăciune, relatează presa locală Replica Online.

Potrivit polițiștilor, din cercetări a reieșit că, „în perioada 2020 – 2021, un bărbat, de 31 de ani, din Brașov și o femeie, de 42 de ani, din București, ar fi indus în eroare 4 persoane, care dețineau imobile în județul Constanța, prin aceea că ar fi încheiat contracte de închiriere, în numele unei societăți comerciale din Brașov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite și a utilităților”, se arată în comunicatul Poliției Române.

În acest caz, prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro, respectiv aproximativ 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilități.

Înșelăciune cu închirierea camerelor în scop turistic și deținere de droguri

Totodată, în perioada 2020-2021, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani, cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere, în scop turistic, fără ca aceștia să mai fi deținut în folosință imobilele, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de peste 13.000 de lei.

Poliția Română

De asemenea, în urma percheziției efectuate la unul dintre imobilele din Vama Veche, „într-o cameră închiriată de un tânăr, de 17 ani, au fost găsite 10 grame de substanță vegetativă de culoare verde olive, 5 grame de substanță cristalină, 3 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum și alte obiecte și accesorii folosite la consumul de substanțe cu efect psihoactiv”, au mai transmis reprezentanții Poliției Române.

Acestea au fost ridicate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Brașov și Sibiu, precum și al polițiștilor din cadrul Poliției Sectorului 5 București.

Percheziții la Cluj, într-un dosar de fals electronic

Articolul precedentPolițist din Galați, prins cu mită de 400 de euro. Judecătorii au considerat neîntemeiată propunerea de arestare
Articolul următorCristina Prună (USR PLUS) despre „Cutia Pandorei” invocată de Vîlceanu