AUR Moldova

Conducerea AUR a prezentat în weekend lista cu candidaţii pentru Parlamentul European, în cadrul unui eveniment organizat la Arenele Romane din Bucureşti.

Cu aceeași ocazie a fost prezentat și sloganul considerat câștigător, anume „România suverană, vizibilă în Europa“”, slogan cu care AUR va defila în campania de anul viitor.

Aceasta în condițiile în care alegerile pentru reprezentanţii statelor comunitare în parlamentul European vor avea loc în perioada 6 – 9 iunie 2024, scrutinul din România urmând să se desfăşoare în ultima zi.

Decizia conducerii AUR de a anunţa candidaţii pentru europarlamentare cu aproximativ un an înainte de data scrutinului este, în egală măsură, o provocare pentru competitorii electorali şi o probă de transparenţă faţă de alegătorii care au 11 luni pentru a-i putea cunoaşte pe cei care le cer voturile”,se arată într-un comunicat AUR citat de Agerpres, în care se menționează și că vârsta medie a candidaţilor este de 45 de ani, iar 45,5% din listă a fost rezervată femeilor.

Potrivit aceleiași surse, pe listă se regăsesc nume cunoscute și semi-cunoscute, fie foști politicieni, fie oameni ale căror voci s-au făcut auzite cu ocazia unor evenimente mai deosebite sau în anumite scandaluri, un exemplul fiind cel al actorului Mugur Mihăescu, „Garcea” din „Vacanța Mare”.

Totodată, un alt nume este cel al sportivei Monica Iagăr sau al Ramonei-Ioana Bruynseels, fostă candidată la prezidențiale, care aparent era membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţin că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă.

Alte nume sunt Felicia Akkaya, Roxana Alexa, Adrian Axinia, Radu Baltasiu, Răzvan Biro, Paul Costea, Peter Costea, Ringo Dămureanu, Cristina-Emanuela Dascălu, Dragoş Dragoman, Elena Doboş, Cristina Dumitrescu, Mihai Enache, Raisa Enachi, Avram Fiţiu, Tiberiu Floriş, Laura Gherasim, Veronica Grosu, Silviu Gurlui, Ramona-Paula Hotea, Mirela Irindea, Marius Dorin Lulea, Nicuşor-Cristian Mancaş, Dumitrina Mitrea, Elena-Viorica Năstăsoiu, Liviu Natea, Maria-Lăcrămioara Nicolescu, Vlad Olteanu, Luminiţa Păucean Fernandes, Simona-Maria Petcu, Gheorghe Piperea, Ioan-Aurelian Popa, Mihai Silviu Popa, Şerban Dimitrie Sturza, Dan Tănasă, Claudiu Richard Târziu, Maria-Georgiana Teodorescu, Aurora Ursu, Selena Gabriela Vîlcu şi Nicolae Vlahu.

Articolul precedentSondaj CURS: Românii nu cred că vom intra în Schengen
Articolul următorPrimar din Dolj, acuzat că nu poate justifica averea dobândită