Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a publicat zilele acestea datele celui mai recent sondaj, realizat în perioada 8-20 iulie 2023.

Potrivit datelor, volumul eşantionului l-au reprezentat 1.064 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind estimată la +/-3%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților.

Iar la întrebarea „credeți că România va fi admisă în Spațiul Schengen anul acesta”, 35% dintre cei chestionați au răspuns „mai degrabă NU”, 29% – „sigur NU”, „mai degrabă DA” – 17%, iar „sigur Da” – 7%.

Totodată, un procent semnificativ dintre cei chestionați – 71%, au opinat că lucrurile în țara noastră se îndreaptă „mai degrabă într-o direcție greșită”, în vreme de 40 au răspuns „va fi mai rea” la întrebarea „credeți că situația dumneavoastră va fi mai bună sau mai rea peste un an de zile”.

La întrebarea „în opinia dumneavoastră care sunt principalele probleme cu care se confruntă România”, 20% consideră că inflația/ prețurile, alți 18% – veniturile mici, nivelul de trai, iar 16% – corupția, hoția.

Și, dacă în sondajul realizat de Geeks for Democracy în mai – iunie cea mai mare încredere era acordată instituției Bisericii (media 6 din 10), sondajul CURS arată că în top, cu un procent de 83%, sunt pompierii, urmați de armată (67%) și abia apoi de Biserică (66%).

Însă, în același timp, PSD rămâne în topul partidelor favorite, pentru că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 31% ar vota cu această formațiune, în vreme ce AUR a fost cotat cu 20%, 18% – PNL, 12% – USR și 4% – UDMR.

Datele complete, AICI.

Articolul precedentMedic ginecolog, acuzat că a continuat să profeseze, deși acest lucru îi fusese interzis de instanță
Articolul următorAUR și-a anunțat candidații la alegerile parlamentare. Cu cine defilează, sub sloganul „România suverană, vizibilă în Europa”