Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Restaurantele din Marea Britanie au renunțat la mai multe tipuri de mâncare gătită, iar meniurile care conțin plăcinte calde, burgeri și fripturi au fost înlocuite cu salate de vară, sandvișuri sau supe reci.

Decizia vine pe fondul temperaturilor în creștere, arată The Guardian.

În periada de vară, căldura generată de procesul de gătire a devenit foarte periculoasă pentru bucătari și personalul din restaurant

Am înlocuit peștele gătit cu scoici, măsline și salată”, a declarat Nick Gibson, proprietarul Drapers Arms din Islington, nordul Londrei. De asemenea, acesta a modificat și prețurile din meniu.

Obiectivul nostru este să avem o bucătărie fără căldură generată prin gătit. Renunțăm la grătar, plite, friteuză, și cuptor”, a adăugat patronul.

Într-un alt pub, situat în Warwickshire, mâncarea tradițională, incluzând  plăcinte cu carne și cârnați cu piure, a fost înlocuită cu salate reci și platouri în stil mediteranean.

Am modificat meniul pentru a permite bucătăriei să nu folosească plite și cuptoare. Este o măsură pentru sănătatea bucătarilor noștri”, a spus liderul echipei Stevie Hitchins.

Mâncărurile reci au reprezentat un succes în restaurantele din Marea Britanie, multe localuri epuizând tot ceea ce era în meniu

În Hammersmith, vestul Londrei, restaurantele de lângă cinema au oferit spectatorilor gazpacho și supe reci de mazăre și mentă, împreună cu salate caesar și sandvișuri reci.

Meniul nostru tipic este adesea plin de burgeri, fish and chips și mâncăruri calde. L-am schimbat din cauza faptului că nu ne dorim ca bucătarii să stea toată ziua lângă grătar. Pe vreme de căniculă, procesul de gătire este periculos pentru ei. De asemenea, suntem de părere că oamenii chiar și-ar dori mai multe alimente reci. Am fost surprins de cât de populare sunt preparatele reci. Am epuizat tot ce era din meniu. Dacă mai este un val de căldură, plănuim să recurgem la aceeași măsură”, a spus un angajat al restaurantului Henry Ellis, dintr-un oraș din Marea Britanie.

Adaptare: The Guardian

Articolul precedentISU București-Ilfov: ”Păstrați legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora”
Articolul următor Turiștii care vin la Predeal, atrași de magneții cu fotografia lui Nicolae Ceaușescu 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time