Plaja Spania
Plaja Spania. Sursa foto:https://ro.sea-and-land.net

Multe regiuni din Spania au impus diferite reguli și amenzi pentru ocuparea șezlongurilor cu un prosop, fumatul pe plajă, nudismul pe plajele non-nudiste, plimbatul în bikini sau la bustul gol, picnicul pe plajă, plimbatul cățeilor pe plajă.

Rezervarea unui loc pe plajele din Spania se poate sancționa drastic

Astfel, turiștii care ocupă un loc de plajă pe care îl părăsesc, care a devenit un obicei în Spania, riscă să primească amenzi care pot ajunge la 750 de euro, potrivit digi24.ro. În 2015, Torrox, Costa Del Sol, a introdus amenzi de 30 de euro pentru persoanele care își lasă prosoapele pe șezlonguri pentru a rezerva cele mai bune locuri. Oficialii vor confisca bunurile lăsate până când vor fi plătite.

Prin aplicarea unor sancțiuni substanțiale, poliția vrea să îi determine pe turiști să nu mai rezerve locuri pe plajă. Spaniolii se duc la plajă atunci când răsare soarele, pentru a găsi un loc cât mai apropiat de mare. După ce își pun umbrela de soare și un șezlong, rezervând astfel locul, ibericii pleacă în oraș. Polițiștii inspectează plajele, confiscând lucrurile celor care nu sunt prezenți, care sunt amendați cu sume cuprinse între 300 și 750 de euro. Astfel, în urma acțiunilor efectuate în ultima perioadă de oamenii legii, au fost confiscate zeci de obiecte de pe plajele din diferite regiuni ale Spaniei. Plajele din Spania sunt administrate de fiecare regiune în parte, existând de multe ori reguli specifice care trebuie respectate de către turiști. Astfel, incepând din data de 8 iulie, fumatul pe plaja din Barcelona este interzis, măsura fiind aplicată deja în alte zone din Spania, cum ar fi Majorca.

Spălatul cu săpun și șampon pe plajă este interzis pe toate plajele din Spania, din cauza efectelor care pot fi provocate de aceste produse asupra mediului

Cei care vor fi prinși făcând duș cu săpun sau șampon la orice duș spaniol pe plajă, pot fi amendați cu până la 720 de euro. În multe zone din Spania, cum ar fi Valencia, sau San Pedro de Pinaltar, este interzis dormitul sau camparea pe plajă, picnicul sau focul de tabără.

O reglementare inedită a fost introdusă la Vigo, în Galicia, unde turiștii pot fi amendați cu 750 de euro dacă urinează în mare

De asemenea, pe unele plaje din Spania este interzis să se facă grătare, în timp ce pe plaja din San Sebastian, turiștii care se aventurează să înoate în mare după ce au consumat alcool vor trebui să plătească cheltuielile pentru salvarea lor. În Barcelona, Malaga și în Palma de Mallorca turiștii nu au voie să se plimbe prin oraș, nici pe promenadele de lângă plajă în costume de baie, sau în pantalonii de plajă, fără tricou în cazul bărbaților.

Măsuri luate în Spania în fața valului de scumpiri: Transport gratuit cu trenul pentru navetiști, ajutor financiar lunar pentru anumite categorii de elevi și pensionari

Articolul precedentTuriștii au decis: Roma este cel mai murdar oraș din lume
Articolul următorTehnologia viitorului: Bateriile pentru mașinile electrice fabricate cu ajutorul lemnului