Roma
Roma. Sursa foto : amintirilemele

 Roma este orașul cel mai mizerabil din lume, este rezultatul unui sondaj realizat de revista Time Out, la care au participat 27.000 de persoane, potrivit ziare.com.

Cei chestionați au considerat că Roma, capitala Italiei, este orașul care are cele mai multe gunoaie pe străzi, următoarele locuri fiind ocupate de orașul american New York și de Glasgow

„Instituțiile noastre nu își dau seama cât de mult ne afectează reputația când o fotografie este postată pe rețelele de socializare, de pe străzile Romei cu pubele abandonate sau porci mistreți”, a declarat vicepreședintele asociației din sectorul hotelier Federalberghi, Roberto Necci.

 Roberto Necci a declarat că multe rezervări de camere sunat anulate, în timo ce fluxul de noi rezervări încetinește zi de zi

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a fost criticat vehement pentru că „a aruncat orașul la gunoi”, el promițând în campania electorală că va salubriza rapid capitala Italiei. Mai mult, unii politicieni au cerut că armata să  intervină pentru a face curățenie în orașul plin de gunoaie.

„Noaptea nu pot ieși din casă pentru că afară miroase îngrozitor. Nu poți să îți plimbi câinele pe trotuar, trebuie să mergi doar pe șosea. Zilele trecute am văzut trecând un șoarece. O să ne îmbolnăvim de holeră. E ruşinos!”, a spus un localnic

În 2013, autorităţile au decis închiderea gropii de gunoi de la Malagrotta, care prelua o mare parte din gunoiul italienilor şi al turiştilor, dar de atunci nu au găsit niciun alt depozit care să preia deşeurile.

 „Niciun plan nu poate rezolva într-un an o problemă care s-a agravat după o gestionare greşită care a durat 60 de ani. Să spunem adevărul: noi cetăţenii suntem oameni, iar această situaţie dificilă va fi rezolvată într-un timp mai îndelungat. „, a declarat Marco Cacciatore, preşedintele comisiei locale de mediu.

Primarul Romei a declarat că locuitorii Romei vor putea vedea îmbunătățirea situației chiar de săptămâna viitoare, avertizând că ar fi nevoie de doi ani pentru ca străzile să devină curate. 10 milioane de turiști viziteaza anual Roma, care este al doilea cel mai vizitat oraș din Uniunea Europeană, după Paris. Rezervările la hotelurile din Roma au înregistrat o scădere între 20 și 30 de procente din cauza mizeriei din acest oraș, au declarat reprezentanții Federalberghi.

Articolul precedentAsociația pentru Protecția Consumatorilor, avertisment despre starea plajelor de pe litoralul românesc
Articolul următorSpania: Amenzi de sute de euro pentru rezervarea unui loc pe plajă sau spălatul cu săpun