Ziua Universală a Iei, sărbătorită și la Primăria Sectorului 5

Primarul Sectorului 5 s-a îmbrăcat, astăzi, în ie. La fel au procedat, de altfel, toți angajații primăriei!

Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

În fiecare an, în data de 24 iunie, România sărbătorește „Ziua Universală a Iei”. Astfel, românii din toate colțurile lumii aduc, astăzi, un omagiu unui simbol care, în definitiv, ne unește pe toți sub același soare. Mai mult decât atât, în ultimii ani, ia a reușit să treacă granițele țării, fiind inspirație inclusiv pentru marile case de modă din afara României. Dincolo de modă, ia este simbolul unui stil de viață și a unui trecut pe care semenii noștri au tendința să-l dea uitării.

Primăria Sectorului 5, de „Ziua Universală a Iei”: edilul Cristian Popescu Piedone și angajații primăriei au purtat ii

Conform declarațiilor edilului Cristian Popescu Piedone, cu mărturia fotografiilor atașate, astăzi, Primăria Sectorului 5 a onorat astăzi „Ziua Universală a Iei” cum altfel dacă nu îndemnându-și angajații să poarte ii la locul de muncă! Mai mult, relatează, de asemenea, primarul, exemplul a fost urmat inclusiv de copiii de la Grădinița Nr. 205, din Sectorul 5, care au marcat, la rândul lor, această zi îmbrăcându-se, la unison, în ii – asemenea cadrelor didactice ce îi păstoresc.

Astăzi sărbătorim Ia românească. Este o onoare și o mândrie pentru mine și pentru angajații Primăriei să purtăm acest simbol național, care a devenit cunoscut în toată lumea. La fel au procedat și copiii de la Grădinița nr. 205, care împreună cu cadrele didactice au cântat și au dansat pe muzică tradițională, pentru a marca această sărbătoare românească.

a scris, pe Facebook, edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

„Ziua Universală a Iei” este sărbătorită anual în peste 50 de țări, din șase continente.

Citește și: Sectorul 5, înfrățit cu Pretura Sectorului Rîșcani din Chișinău

Articolul precedentCreștinul îți face bine cu de-a sila; și, dacă îl refuzi, ești derbedeu
Articolul următorMetrorex pierde în instanță: salariile angajaților vor fi majorate