Foto: preluare Puterea.ro

Un parteneriat cu CNAIR-ul prin care vor fi implementate mai multe măsuri menite să conducă la la creșterea siguranței pe drumurile din județ și descongestionarea traficului a fost adoptat de către consilierii județeni prahoveni.

“ În urma analizei efectuate de conducerea judeţului pentru promovarea unor obiective de investiţii benefice dezvoltării județului a rezultat necesitatea asocierii cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea implementării, pe bază de parteneriate de implementare, a unor proiecte de infrastructura , respectiv implementarea unor măsuri de siguranță pe raza județului Prahova in vederea scăderii ratei de evenimente rutiere pe raza judeţului. Obiectivele propuse reprezintă priorităţi ale administraţiei judeţului şi au ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, respectiv a siguranței rutiere”, a explicat președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, în referatul de aprobare atașat proiectului de hotărâre adoptat de Consiliului Județean, pentru aprobarea parteneriatului cu CNAIR.

Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că prin acest parteneriat se vor putea construi pasarele, pasaje supra şi subterane, sensuri giratorii şi lucrări de artă de tip poduri şi podeţe, cu finanţare asigurată de CNAIR. 

Aprobarea proiectului privind parteneriatul cu CNAIR vine după ce, săptămâna trecută, conducerea CJ Prahova a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea variantă ocolitoare Azuga – Buşteni. Săptămâna trecută, Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova a anunțat că proiectul pentru viitorul drum Băneşti – Valea Doftanei – Săcele va fi preluat în întregime de Compania Naţională de Investiţii. Odată realizată, șoseaua va deveni o nouă legătură între județele Prahova și Brașov și o alternativă la DN 1

Articolul precedentJudecător cu peste 20 de ani vechime, suspendat din magistratură pentru abateri grave
Articolul următorTanczos Barna: Sunt probleme cu urșii în 13 județe, iar Brașovul este printre cele mai afectate
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...