Eugen Teodorovici este unul dintre foștii oameni ai lui Dragnea. În sinea lui, cu toate că Dragnea a dispărut de pe scena politică, Teodorovici încă se simte omul lui. Altfel nu ne explicăm cum de metehnele vechi continuă să existe, cu toate că PSD-ul tinde să mimeze o reformă. De altfel, dacă tot discutăm despre reforme, același Orlando se declară a fi un aprig contestatar al ei, încercând să dinamiteze PSD-ul din interior.
Însă astăzi nu despre asta este vorba. Astazi vorbim despre metehnele vechi, cele menționate anterior, demne de un baron local veritabil. Pentru că da, cam așa este văzut Eugen Orlando Teodorovici în Dobrogea. Oficial un „politician influent”, fostul ministru de Finanțe al regimului „Dragnea”, taie, spânzură și decide cine își păstrează terasele pe litoral. Mai ales dacă discutăm despre prieteni și prieteni ai prietenilor.
Interesele ascunse ale lui Teodorovici
Mai pe larg, discutăm despre un amendament depus de către acesta prin care terasele construite ilegal pe litoral ar putea scăpa de demolare. Ați putea întreba de ce atâta chin pentru terasele altora? Răspunsul este unul destul de simplu: ca să ajutăm un prieten la nevoie.
Amendamentul depus de Eugen Teodorovici a fost, din păcate, votat de membrii Comisiei de Buget din Senat în data de 16 iunie, apoi proiectul de lege a trecut cu brio și de plenul Senatului. Votul decisiv aparține Camerei Deputaților. Pentru a urmări parcusul legii, puteți da click aici.
Astfel, Eugen Teodorovici este asociat în cadrul firmei TMC Romteam Business SRL cu George Răzvan Micu. La rândul lui, Micu este administrator al firmei Noche Caliente SRL, în care acționarul principal este reprezentat de Mirela Matichescu (95% din acțiuni). Firma menționată deține două sectoare de plajă în Năvodari, unde a catadicsit să construiască baruri și terase, toate fără vreo urmă de autorizația. După cum este firesc, acestea trebuiesc acum demolate. Însă surprinză: lucrul acesta are șanse mari să nu se mai întâmple!
Mirela Matichescu se simte nedreptățită
„Am contestat, într-adevăr, măsura de demolare în 72 de ore a construcțiilor de pe plajă. Până la ora actuală, n-au fost în stare să scoată un PUZ al apelor, au pretenția să funcționăm după un PUZ din 2007. La vremea aceea, în zonă era numai boscheți. Suntem agenți economici care plătim taxe și impozite pentru construcții. Noi avem contract cu ABADL, însă nu putem să punem pe plajă doar șezlonguri, pentru că nu faci profit. Este normal să oferi clientului condiții. Am făcut toalete, beach baruri. Ei spun că nu avem autorizație. Vrem să intrăm în legalitate, să ne lase să intrăm în legalitate, nu sunt infractori, În situația mea, sunt sute de agenți economici care vor să intre în legalitate”, a declarat Matichescu pentru publicația locală Replica.
Anchetă apărută inițial pe G4Media.