Ilie Năstase și Ciprian Marica au pus sechestru pe bunurile chiriașilor de la Voința, iar acum poliția a intrat în acțiune! Dar bunurile au dispărut…

Vreau ca cititorii Ziarului de Investigații nostru să înțeleagă bine povestea, iar pentru asta trebuie să mergem cu ceva ani în urmă, ca să dezvăluim cum a ajuns Ilie Năstase proprietarul Bazei Voința, din Pipera, iar mai târziu să aflăm cum a devenit și Marica un fel de antreprenor, în acea bază, în vreme ce secțiile sportive ale Clubului din Cartierul Aurel Vlaicu s-au desființat și au luat drumul pribegiei. Erau sportivi de valoare de la atletism, ciclism, canotaj, fotbal, popice, care s-au trezit, într-o bună zi, că nu mai au unde să se antreneze. Și-l lăsăm pe fostul administrator al bazei să vorbească, Mihai Piștalu, care s-a luptat ani în șir, pentru ca Voința să nu dispară.

”Am băgat pe dracu-n casă, un om mârșav, care ne-a furat clubul”!

Și suferințele noastre au început în 1998, când l-am chemat pe Ilie Năstase în Bază, să-i arătăm ce-i putem oferi, pentru a-și face o academie de tenis, iar el să ne plătească chirie, câteva mii de euro, ca să putem supraviețui și noi. Am fost naivi, recunosc, pentru că Năstase ne-a păcălit – dar nu cred că era el așa deștept să-și dea seama de oportunitatea ivită, probabil că cei din jurul lui i-au deschis ochii, poate soția de la Timișoara, Brigitte Sfăt, o femeie unsă cu multe alifii, poate omul de afaceri Virgil Călina, nașul lui Năstase. Îi mai suspectez și pe ministrul Sportului de-atunci, Crin Antonescu, dar și pe premierul României, Radu Vasile, care l-au ajutat pe Năstase, cu semnăturile lor, să elimine Voința din ecuație și să rămână singurul proprietar al Bazei.

Ilie Năstase și Brigitte Sfăt au ”furat” Baza Voința!

Radu Vasile și Crin Antonescu și-au pus semnătura pe acte false…

Documentele pe care le deținem, arată că și Antonescu, și Vasile au semnat punerea în posesie, pentru Fundația lui Năstase, cu câteva zile înainte ca aceasta să existe oficial. Justiția din București a văzut greșeala și mi-a dat dreptate, dar Brigitte Sfăt a mutat procesul la Timișoara, loc unde judecătorii n-au ținut cont de nimic și i-au dat câștig de cauză lui Năstase.

Crin Antonescu

Doar că providența lucrează și ea pentru noi, cei de la Voința – Radu Vasile a murit, Crin Antonescu a ieșit din politică, pe ușa din dos, Brigitte Sfăt a divorțat de Năstase, iar pentru toate afacerile, mai mult sau mai puțin la vedere, se confruntă cu mari greutăți în educația copilului, un tânăr rebel, căruia îi plac drogurile și aventurile de tot felul. Nu mă bucur pentru nimic, dar spun că, mai devreme sau mai târziu, fiecare plătește pentru gesturile sale”!, ne spunea administratorul Bazei Voința, Mihai Piștalu.

Ciprian Marica, noul stăpân de la Voința!

După 20 de ani de la acest furt calificat, și cu acte în (ne)regulă, Baza Voința arată jalnic – canalizarea este la pământ, apa se infiltrează prin mai multe locuri, creând focare de infecție. Stadionul de fotbal nu mai există, avea cel mai bun gazon din București, unde veneau echipe din ligile mari să se antreneze aici, vezi Dinamo, Rapid. El a fost împărțit în mai multe zone și are gazon artificial foarte prost.

”Noul șef al Bazei, aproape stăpân, este fostul fotbalist Ciprian Marica. El a luat terenul de fotbal, iar acum vrea să facă sală de evenimente, din popicăria clubului, adică de nunți și alte petreceri. Și acea sală este una cu tradiție, istorică, s-au jucat campionate mondiale aici și meciuri de cupe europene. Dar Marica nu ține cont, își bate joc de întreaga bază.

Chiriașilor li s-au sechestrat bunurile – a venit vremea dreptății!

Dar li s-a înfundat – pe vremea clubului existau aici mai mulți chiriași, care desfășurau diferite activități. În Sala de Popice funcționa un centru de fitness, sala fiind închiriată de Giovani Dumitrescu. Omul, când a venit la Voința, a schimbat instalații, a curățat pereții și i-a renovat din nou, a făcut o sala de excepție, cu aparatură modernă. Când Năstase l-a dat afară, i-a pus sechestru pe toate bunurile și nu i-a dat voie să-și ia nimic de-acolo. Toate aceste aparate și alte bunuri au fost depozitate în popicăria mică, un spațiu chiar alături de clădirea mare a popicelor.

În aceeași situație s-a aflat și George Cerbu, un alt chiriaș care se pricepea la tenis – îngrijea omul terenurile, avea mașină de racordat rachete, avea mingii, fileuri și alte materiale cu care să-și facă treaba. A fost și el dat afară, iar materialele i-au fost sechestrate și depozitate în aceeași popicărie mică, ale cărei uși au fost sudate, din ordinul fostei soții a lui Năstase, Brigitte Sfăt.

De ceva vreme, haosul a pus stăpânire pe bază, sunt clădiri cu uși deschise, mizerie în interior, nimic nu mai este amenajat, totul este vraiște, chiar și acel spațiu de depozitat, de unde au dispărut toate materialele!

Năstase și Marica sunt așteptați la Secția 2 Poliție

Chiriașii au depus plângere la Secția 2 Poliție, iar zilele trecute au fost cu toții interogați, și chiriașii, și eu, ca fost administrator al Bazei Voința. Am spus tot ce știam, ba chiar am povestit polițiștilor cu lux de amănunte cum acest Năstase mi-a furat baza și a desființat un club de tradiție al Bucureștiului.

Probabil că vor fi chemați la audieri și Năstase, și Marica – în cazul lor recunosc că mi-ar plăcea să fie pedepsiți pentru abuzurile făcute”!, a mai spus Mihai Piștalu.

Am vrut să vorbim și cu unul din chiriași, mai precis cu Giovani Dumitrescu, dar n-am avut noroc să ne răspundă la telefon. Oricum, acțiunea demarată de poliție este un pic de durată și eu sper ca într-o zi să-l pot contacta pe cel care deținea o Sală de fitness, în Baza Voința.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentLegea impune demolarea teraselor ilegale de pe litoral, Teodorovici „salvează” situația (și un prieten)
Articolul următorDăncilă, pe post de specialist în inundații: dă sfaturi președintelui și premierului