Sursa: Poliția Română

Un polițist din județul Sibiu a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni, după ce s-a descoperit că acesta a falsificat o serie de acte prin care a incriminat un bărbat imobilizat la pat.

Numai că adevărul a ieșit la iveală, iar prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Şelimbăr, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Faptele de care este acuzat omul legii s-ar fi derulat în primăvara anului 2020, precizează Direcția Generală Anticorupție, a cărei structuri – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu – chiar a efectuat cercetările, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz.

În data de 01 mai 2020, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a depistat o persoană conducând un autoturism pe drumurile publice, în localitatea Slimnic, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Cu această ocazie, acționând cu știință, după ce a procedat la testarea cu aparatul etilotest, inculpatul şi-a încălcat atribuțiile de serviciu şi a întocmit un proces verbal de constatare a contravenţiei în care a consemnat împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană.

Totodată, a completat şi fişa etilotest cu datele acelei persoane, indicată de contravenient, respectiv socrul acestuia din urmă, care era imobilizat la pat”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentCiucă mai așteaptă cu candidatura la prezidențiale: „Să vedem cum se derulează şi care sunt rezultatele în alegerile locale”
Articolul următor„Piedometrul” lui Cristian Popescu Piedone