Sursa foto: Facebook

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, pentru Digi24, că România, „mai mult ca oricând”, trebuie să devină membru cu drepturi depline în spațiul Schengen.

Întrebat despre situația condamnaților care au fugit din țară, Bode a precizat că în momentul în care există o sentință definitivă se demarează urgent procedurile la nivel național, european și internațional.

„(…) după cum ați putut observa și în cazul Udrea, și în cazul Oprescu, Poliția Română, împreună cu partenerii europeni, și-a făcut treaba”, a spus Bode.

Afacerea țigărilor de contrabandă, o problemă serioasă. Sute de milioane de euro ajung în buzunarele care nu trebuie

Totodată, ministrul de Interne a explicat faptul că peste 1.000 de persoane au fost arestate, în ceea ce privește contrabanda de țigări, și au fost indisponibilizate peste 100 de autoturisme în valoare de 1,5 milioane de euro.

„Acum, revenind la contrabanda cu țigări, contracararea acestui fenomen, pentru că vorbim de un fenomen, este un obiectiv prioritar, este un obiectiv permanent pentru Poliția de Frontieră și pentru Poliția Română”, a spus Bode.

Oficialul român a precizat că în primele patru luni au fost întocmite 600 de dosare penale, fiind indisponibilizate 12 milioane de țigarete și 40 de tone de tutun. În luna marite a anului trecut, piața neagră reprezenta 9,9%, iar în aceeași perioadă a anului 2022, aceasta a scăzut cu 2 procente.

Totodată, ministrul de Interne a mai precizat că ește conștient că traficul ilegal de țigări este posibil deoarece unii frontieriști „închid ochii.”

„Evident că nu există corupție fără corupți, nu există trafic ilegal la frontieră fără frontieriști. Înțelegem traficul la frontieră. Traficul ilegal la frontieră nu se realizează cu piloți de la ROMATSA, da? Deci, se realizează cu oameni din sistem, iar cei pe care îi prindem îi documentăm. Am avut atâtea cazuri, sunt deferiți justiției”, a concluzionat Lucian Bode.

Citește și articolul: Lucian Bode și schimbarea PNL: „Trebuie să ne asumăm o misiune de unificare a dreptei”

Articolul precedentNicușor Dan ar mai vrea un mandat la Primăria Capitalei
Articolul următorANPC în vizită la Grand Hotel, un hotel de 5 stele: amenzi de 100.000 lei, propunere de închidere definitivă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.