Sursa foto: grandhotelbucharest.ro

Grand Hotel, fost Intercontinental, și-ar putea închide porțile de 5 stele, ca efect al ultimului control efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au realizat la distanță de câteva zile acțiuni de control în această unitate, care s-au finalizat cu aplicarea de amenzi contravenționale în sumă totală de 100.000 de lei, plus propunerea de a aplica sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului.

Din ce detaliază ANPC, primele verificări au avut loc pe 19 mai, când au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 lei și s-au dispus măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a bucătăriei, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a 10 camere verificate și a centrului SPA și propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Ulterior, pe 20 mai, a urmat o nouă acțiune de control: „Au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic cu o zi înainte și, în urma constatării neremedierea deficientelor în totalitate (condițiile igienice și de amenajare deficitare din camere, precum și utilizarea produselor alimentare expirate fiind în continuare întâlnite de echipa de control), comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului”.

Și la acea dată au fost dispuse măsuri, începându-se cu alte 4 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei. În același timp, a fost menținută măsura de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru bucătărie, centrul SPA și 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camere, precum și propunerea de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Ultimul control s-a desfășurat pe 21 mai, când a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 15.000 lei – ajungându-se, astfel, la un total de 100.000 lei.

Articolul precedentRomânia este pregătită să devină membru cu drepturi depline în spațiul Schengen
Articolul următorIon Cristoiu: „Dependența Justiției de presiunea emoției colective, una dintre cancerele postdecembrismului”