Bulai ar fi fost liberal, dacă n-ar fi fost membru fondator USR

Într-un univers paralel, unul în care USR nu există, Iulian Bulai ar fi făcut politică în PNL

Iulian Bulai și Alexandru Muraru / Foto: Facebook

Unul dintre membrii fondatori al USR (Uniunea Salvați România), Iulian Bulai, a lăudat dar a și criticat activitatea colegilor liberali, astăzi, de ziua lor, când aceștia împlinesc 146 ani de la înființarea conceptului de liberalism, în România. Astfel, potrivit declarațiilor, șefulcomisiei de cultură a Camerei Deputaților a spus că, în cazul în care, într-un univers paralel, nu ar fi existat USR, probabil și-ar fi găsit un loc calduț în PNL, partid pe care, în general îl stimează, cu toate că are și defectele lui.

Iulian Bulai ar fi dat de pământ cu Mihai Chirica, dacă ar fi fost liberal

„Astăzi PNL îşi serbează ziua de naştere. 146 de ani. Le urez colegilor din PNL să aibă mult curaj, înţelepciune şi tărie. Pentru a promova mai mult liberalism, mai multă deschidere şi reformă, drepturile omului şi o societate deschisă”, a spus Iulian Bulai, dând asigurări că dacă nu ar fi fost membru fondator al USR, ar fi semnat o adeziune la PNL.

Mai mult, Bulai a mai afirmat că, în eventualitatea în care soarta l-ar fi dus, totuși, la PNL, ar fi luptat pentru valorile de bază ale liberalilor și s-ar fi asigurat că oameni ca Mihai Chirica să nu intre în partid, „iar situaţii ca cele de la Apele Române Iaşi-Bârlad să nu existe! La mulţi ani, PNL”, a mai scris Bulai, pe Facebook.

Alexandru Muraru, noul șef interimar al PNL Iași

În încheierea postării, Iulian Bulai i-a urat succes noului președinte interimar al PNL Iași, Alexandru Muraru, publicând o fotografie cu acesta, de pe holurile Parlamentului.

În data de 17 mai, Costel Alexe a fost suspendat din funcție de lider al PNL Iași, interimatul fiind ulterior asigurat de Alexandru Muraru. Cu toate astea, până la noi directive, Alexe continuă să dețină șefia Consiliului Județean, cu toate că vorbim, totuși, de o candidatură pe liste de partid. Tot în acea perioadă, fostul ministru al Mediului a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica a anunţat, la rândul său, că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le are în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Chirica a fost pus sub acuzare de DIICOT într-un caz de înşelăciune.

Articolul precedentOrban a sărbătorit de unul singur. Iohannis și Cîțu, marii absenți de la ceremonia de implinire a 146 ani de liberalism
Articolul următorAndreea Moldovan și-a găsit post la OMS
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.