Medicul-erou, Cătălin Denciu, premiat de șeful OMS

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit despre curajul medicului român, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a Organizației Mondiale a Sănătății

Cătălin Denciu / Foto: beldefnews

Medicul-erou, Cătălin Denciu, a fost premiat de șeful Organizației Mondială a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a OMS. „Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cătălin Denciu, lăudat pentru curajul de care a dat dovadă în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț

Andreea Moldovan și-a găsit post la OMS

Cu toate că nu a fost singurul medic care a primit laude de la șeful OMS, Cătălin Denciu se bucură de recunoașterea curajului său, la mai bine de șapte luni de izbunicnirea incendiului de la spitalul din Piatra Neamț. „Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a mai spus liderul OMS, potrivit Hotnews.ro. De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a amintit și de alte cadre medicale care au ținut piept pandemiei, în ultimul an și jumătate.

În data de 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18:30, un incendiu de amploare a izbucnit în secția ATI COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în urma căruia au decedat zece persoane. Toate persoanele decedate erau pacienți COVID-19. Mulți dintre cei decedați în secție beneficiau de ventilație mecanică. Incendiul a readus în atenția publicului starea șubredă în care se află sistemul de sănătate din România.

Articolul precedentCând nesimțirea e prea mare, educația nu se poate face decât cu amendă
Articolul următorDecizie CSM în cazul judecătorului din Brăila care a trimis un pedofil în arest la domiciliu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.