Basescu candideaza la europarlamentare Traian Băsescu despre Rareș Bogdan

Fostul președinte Traian Băsescu spune că UDMR se folosește de incidentul de la Cimitirul Internațional Valea Uzului pentru a renunța la colaborarea cu PSD și ALDE înaintea alegerilor europarlamentare.

Într-o emisiune la Realitatea TV, Băsescu a mai acuzat UDMR de faptul că, sub comanda lui Kelemen Hunor, a ajuns un instrument al premierului Ungariei, Viktor Orban. UDMR nu mai face politică pentru România și pentru comunitatea maghiară din România, a punctat Traian Băsescu.

”Ei au avut nevoie în preajma alegerilor să arate electoratului maghiar că se retrag din alianța cu PSD și ALDE constatând ceea ce trebuia să știe demult, că electoratul maghiar este de dreapta, nu de stânga; că este un electorat foate principial și niciodată nu o să accepte mizeriile făcute de UDMR”, a spus fostul șef al statului.

El a adăugat că scandalul legat de profanarea crucilor eroilor români din Cimitirul Internațional Valea Uzului a fost independent de voința UDMR, dar a fost o oportunitate pentru ei să anunțe separarea de PSD-ALDE, pentru că nu fac pragul electoral. ”UDMR se subordonează Budapestei și nu face politică pentru România sau pentru minoritatea maghiară. Lucrează la crearea de tensiuni interetnice, ăsta e obiectivul lor de doi ani de zile, sub conducerea lui Kelemen Hunor. Pe Facebook-ul meu sunt maghiari care spun că de multă vreme nu-i înțeleg pe cei de la UDMR cum fac politică între Budapesta și București. Sunt intervenții de la cetățeni maghiari care în viața lor de zi cu zi sunt loali statului român. Detașarea asta pe ultima sută de metri este o reacție disperată a UDMR”, a mai spus Traian Băsescu.

Articolul precedentLiviu Dragnea: dacă judecătorii rezistă presiunilor inimaginabile, voi fi achitat
Articolul următorAnchetă în Maramureș, după apariția cântecului „Hai Români ieşiţi la vot”. DGASPC s-a autosesizat