Contextul apariției cântecului „Hai Români ieşiţi la vot”, interpretat de doi minori, este analizat de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Maramureș. Potrivit Mediafax, instituția verifică dacă celor doi minori le-au fost încălcate drepturile.

Cântecul cu specific maramureșean a fost postat pentru prima dată de social democratul Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook, însă acesta a precizat că nu PSD a comandat această piesă. Videoclipul ar fi fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

DGASPC Maramureş s-a autosesizat în urma apariţiei în spaţiul public a unui videoclip în care apar doi copii, minori, ca interpreţi. Aceştia au fost identificaţi, fiind vorba despre doi fraţi din Baia Mare. Încercăm să luăm legătura cu părinţii pentru a vedea dacă au acordul lor pentru a filma videoclipul. Se va evalua situaţia şi se va stabili dacă au fost încălcate drepturile copiilor”, a declarat pentru Mediafax Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş.

Articolul precedentTraian Băsescu: UDMR se subordonează Budapestei și nu face politică pentru România
Articolul următorParchetul de pe lângă Tribunalul Iași, prima reacție după ce o grefieră s-a sinucis