Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Un pacient a cărui identitate nu a fost dezvăluită a fost infectat cu coronavirus timp de 505 zile, aceasta reprezentând cea mai îndelungată infecție provocată de Covid-19, informează Digi24.

Bărbatul a fost testat pozitiv pentru prima dată la jumătatea anului 2020, prezentând probleme respiratorii. Acesta a ieșit pozitiv la toate testele, 45 la număr, până la moartea lui.

Potrivit comunicatului publicat de reprezentanții Congresului european pentru microbiologie şi boli infecţioase, acesta a fost cel mai îndelungat caz cunoscut cu infecția Covid-19.

16 luni în spital, infectat cu coronavirus

Cercetătorii de la King’s College din Londra şi de la spitalul londonez Guy’s and St. Thomas au analizat cazurile a nouă  pacienți imunodeprimaţi care prezentau o infecţie acută cu noul coronavirus.

Potrivit studiului, toți au ieșit pozitiv timp de opt săptămâni, doi dintre aceștia fiind infectați timp de un an de zile. De asemenea, patru dintre pacienți au murit, iar patru s-au vindecat de coronavirus. Un ultim pacient încă se afla sub tratament, acesta fiind infectat cu Covid la 412 zile de la prima testare.

„Pacienţii imunodeprimaţi cu o infecţie persistentă au puţine şanse de supravieţuire, iar noi strategii de tratamente sunt necesare în mod urgent pentru a pune capăt infecţiei lor”, a declarat cercetătoarea Gaia Nebbia.

De asemenea, aceasta a precizat că unii pacienți, ce erau infectați timp de mai multe luni, virusul era purtător al unui număr de 10 mutații, mai ales Gama, Alfa și Omicron.

„Am vrut să caracterizăm evoluţia virală la aceşti indivizi care pot acumula mutaţii pe parcursul infecţiei lor persistente. Este una dintre ipotezele analizate pentru a explica apariţia variantelor”, a mai spus Gaia Nebbia.

Reamintim că de la debutul pandemiei de Covid-19, la nivel mondial au fost infectați peste 500 de milioane de oameni, dintre care 6,2 și-au pierdut viața. Totodată, peste 50% din populația globului s-a imunizat împotriva coronavirusului, numărul cazurilor fiind într-o continuă scădere.

Citește și articolul: Foametea, mai periculoasă decât Covid-19. Locuitorii din Shanghai, între viață și moarte

Articolul precedentFoametea, mai periculoasă decât Covid-19. Locuitorii din Shanghai, între viață și moarte
Articolul următorEmmanuel Macron a fost reales președintele Franței
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.