Sursa: Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat ieri semnarea primului contract de împădurire cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba despre programul care presupune alocarea a 500 de milioane de euro pentru împădurirea a 56.700 de hectarea, unde suprafața minimă eligibilă este de 0,5 ha în cazul trupurilor de pădure, și 0,1 ha, în cazul perderelor forestiere.

Primii bani vin pentru împădurirea a peste 80 de hectare în Scornicești, județul Olt, iar în anunțul făcut ministrul UDMR nu uită să accentueze că partidul din care face parte are o misiune: „să protejăm pădurile, să gestionăm durabil acest sector, respectiv să acordăm finanțare pentru proprietari. În acest fel nu numai că extindem suprafețele împădurite, dar luăm măsuri și împotriva schimbărilor climatice”.

Am semnat primul contract de împădurire finanțat din PNRR: la Scornicești, în județul Olt, împădurim aproape 83 de hectare de teren agricol.

Asta înseamnă că vom elimina peste 10.000 de tone de CO2 din atmosferă în decurs de 20 de ani și în același timp proprietarii vor beneficia anual de o subvenție de 456 de euro pe hectar de la MMAP în acești ani”, a explicat ministrul Mediului pe Facebook.

Din ce se anunța în decembrie, în cadrul programului sunt alocați bani atât pentru înființare, cât și pentru întreținere. Pentru obținerea unei finanțări era necesară elaborarea unui proiect tehnic de împădurire, de către un inginer silvic atestat, prima instituție de contact pentru cei care vor să acceseze fonduri pentru împăduriri fiind Garda Forestieră, instituție care gestionează și aplicația impaduriripnrr.mmap.ro.

În noiembrie, Tanczos Barna sublinia că „împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră, în care sunt detaliate speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantați, precum și densitatea plantațiilor”.

Articolul precedentDoi medici de la „Sf. Spiridon” Iași, sub control judiciar în dosarul dispozitivelor medicale; nu mai au voie să profeseze
Articolul următorIlfov: județul în care nepăsarea și indolența poluează mai mult decât gunoiul