Sursa: 123rf.com

Două persoane sunt cercetate pentru dare de mită și, respectiv trafic de influență, după ce au considerat că este mai simplu să dea bani pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA), față de cei doi se efectuează cercetări în două dosare distincte, ca urmare a unor denunțuri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București dispunând pentru aceștia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Prima speță detaliată de DGA are legătură cu un apel efectuat la Linia Call center anticorupție de către un agent de poliție din cadrul Serviciului regim permise și înmatriculări București, căruia îi fuseseră oferiți câteva sute de euro, însă inculpatului i-a fost organizat un flagrant, astfel că acesta nu doar că nu și-a rezolvat rapid cu permisul de conducere, ba chiar s-a ales cu dosar penal.

Oferta primită de agentul constatator a venit de la inculpat la finalul examinării practice pentru obținerea permisului de conducere, după ce acesta fusese respins, inculpatul sperând ca cei 300 de euro să îi asigure calificativul ”admis” la proba practică.

A doua speță are legătură cu o faptă mai veche, din septembrie 2022, în acest caz ieri fiind pus un mandat de aducere emis pe numele unui suspect, bănuit de trafic de influență, dar și un mandat de percheziție domiciliară la adresa unde locuiește acesta.

În perioada 05-06.09.2022, inculpatul a pretins și primit de la un martor denunțător suma de 3.000 de lei și două parfumuri în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra directorului Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări și a polițistului examinator în scopul promovării probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Ulterior, în data de 09.09.2022, inculpatul în cauză a pretins și primit de la același martor denunțător suma de 1.600 de lei pentru a-și trafica presupusa influență asupra funcționarilor din cadrul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, în scopul admiterii contestației referitoare la rezultatul probei practice de obținere a permisului de conducere pentru care aceasta a fost respinsă”, precizează DGA.

Articolul precedentPropunere ANRE: facturile de gaze naturale, plătite în rate
Articolul următorPalatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, la un an de la declanșarea agresiunii Rusiei