Sursa: Facebook

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, pare că a observat la rândul său ceva ce este clar ca lumina zilei, anume că atacurile dintre partenerii coaliției de guvernare nu aduc mari servicii partidelor, ci chiar dimpotrivă.

Într-o intervenție la B1 TV, europarlamentarul a explicat că, din perspectiva sa, ar trebui ca atât PNL cât și PSD, de fapt membrii acestor partide, să dea dovadă de o mai mare „responsabilitate” în declarații.

Cu toate acestea, vicepreședintele PNL nu a fost tocmai reținut până la final, apreciind că „domnul Ciolacu (…) face un fel de vedetism”. Sighiartău explicat și de ce consideră aceasta, însă a punctat că „luptele” între liberali și social democrați ar trebui lăsate la o parte, iar prioritățile în acest moment să fie altele.

Încearcă să vină el cu cele mai bune soluții și apoi normal că sunt reacții și din partea altora. Cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă responsabilitate. În acest moment, trebuie să găsim soluții, atât cât putem să lucrăm la cauzele care duc și generează mari probleme. (…)

Din punctul meu de vedere comunicarea trebuie îmbunătățită, a celor două partide care se află în coaliție, că ne place, că nu ne place, pentru că în acest moment de criză singurul cuvânt care trebuie să ne reprezinte – și mai ales pe cei care sunt în poziții executive – este cuvântul «responsabilitate».

În mod normal, soluțiile trebuie dezbătute în interior, cu ușile închise, iar apoi factorii executivi trebuie să comunice aceste măsuri. Cred că este cazul să terminăm cu discuțiile acestea în exteriorul și în spațiul public pentru că nu fac bine nici României și nu fac bine nici clasei politice, mai ales noi care conducem și suntem la guvernare”, e de părere Sighiartău.

Din ce spune acesta, discuții a avut tot timpul pe marginea acestui subiect, și nu doar la TV, ci față în față, atât cu colegii săi, cât și „colegii din coaliție”: „Este un moment în care nu câștigă nimeni politic pentru că este o situație de criză. Oamenii sunt exasperați, situația la nivel global, european este complicată și din punct de vedere geopolitic, și din alte motive, și acum nimeni nu câștigă politic, este un joc cu sumă nulă. În aceste momente, trebuie solidaritate și trebuie luate cele mai bune măsuri”.

Articolul precedentCiolacu, despre continuarea unei alianțe cu PNL: „Haideţi să lăsam lucrurile în normalitate”
Articolul următorUNICEF: „Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace”