Marcel Ciolacu (captură video)

Dacă în urmă cu câteva zile părea optimist privind continuarea unei relații politice între PNL și PSD, aseară, Marcel Ciolacu a explicat că au totuși de trecut împreună anumite praguri, de care depinde viitorul alianței de după 2024.

Din ce a detaliat liderul PSD la România TV, este vorba despre lucruri previzibile, care țin de încrederea pe care o vor avea românii în actuala coaliție, strâns legată de nivelul de trai și măsurile care vor fi luate.

E adevărat, ca de fiecare dată, Ciolacu a punctat asupra crizelor suprapuse din sănătate, energie şi economie, arătând că multe depind de modul în care va fi încheiată prima „rotativă”, în condițiile în care în vara anului următor ar trebui ca această coaliție să schimbe premierul cu un social democrat, urmând totodată să fie modificat și formatul portofoliilor pe care atât PSD cât și PNL îl vor avea.

Această coaliţie și acest guvern, dacă nu va livra pe așteptările românilor, în acel moment categoric că nu are rost să perpetuezi această coaliție. Mai avem un hop, prima rotație, haideţi să lăsam lucrurile în normalitate, să facem toţi paşii aşa cum am spus înainte. Lumea cred că are cu ce compara în acest moment”, a punctat Marcel Ciolacu, pentru sursa citată.

Și, dacă tot a venit vorba despre viitor, liderul PSD a explicat și care va fi strategia partidului pentru viitoarele alegeri, în așa fel încât social democrații să se poată mândri din nou cu un președinte de țară. Totul ține de consultări și decizii de partid, a spus acesta, asigurând că toți social democrații vor avea un cuvânt de spus.

Sper ca atât eu, cât si colegii mei să luam decizia de a propune cea mai bună personalitate pentru această funcţie de preşedinte al României, sunt mai mulţi colegi care îşi doresc. Am terminat cutuma din partid în care preşedintele era automat și candidat.

Pot susține un alt candidat, categoric! Vom face alegeri în fiecare filială din PSD, astfel încât pentru alegerea candidaturii să fie implicat fiecare factor de decizie din judeţ. În fiecare judeţ, vom face alegerile pentru a avea cel mai bun candidat.

Eu nu voi accepta ca o asemenea decizie să fie luată de o mână restrânsă de oameni. Nu. Această decizie este cea mai importantă pe care o ia un partid și ea va fi luată de către baza partidului. Vreau să dam un mesaj clar de deschidere în partid”, a spus Marcel Ciolacu.

În contextul cutumelor de partid legate de strategia pentru alegeri, Ciolacu a detaliat și câte ceva despre relația pe care o are cu foștii lideri ai PSD. Astfel, președintele PSD a dezvăluit că singurul cu care nu ține legătura este Liviu Dragnea. Din discuție totuși a lipsit un nume, cel al Vioricăi Dăncilă, cea care a condus PSD timp de câteva luni, după încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Eu comunic cu Ponta, comunic și cu Geoană pe zona pe care o reprezintă în acest moment, cu domnul Năstase. Am spus eu cuiva să nu vină Dragnea la TV? Depinde si de președinte cum ia decizia să plece din această funcție. Eu mi-aş dori să fiu norocosul care pleacă din funcţia de președinte al PSD şi să nu am această problemă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Articolul precedentRăzboi în Europa. Rusia a atacat Ucraina
Articolul următorRobert Sighiartău îndeamnă la responsabilitate în declarații, dar nu se poate abține: „Domnul Ciolacu face un fel de vedetism”