Sursă foto: Adevarul

Vladimir Putin a declarat că un conflict cu Ucraina este de neevitat, cerând armatei ucrainene „să depună armele.” De asemenea, liderul de la Kremlin a promis să contracareze orice intervenție străină în operațiunea rusă în Ucraina.

După ce Moscova a început ofensiva în Ucraina, în capitala Kiev s-au auzit mai multe explozii puternice, iar potrivit forțelor ucrainene de la frontiere, pe întreaga linie a frontului din est au loc atacuri de artilerie.

Președintele Joe Biden a precizat că invazia Rusiei asupra Ucrainei reprezintă „un război care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană.”

Trupele rusești au intrat și dinspre Crimeea și Belarus

„Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”, a mai spus Biden.

Președintele american a anunțat că nu va trimite, pentru moment, trupe americane în Ucraina, dar va colabora cu aliații din NATO pentru a coordona un răspuns comun.

Totodată, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a condamnat ferm atacul Rusiei, precizând că pune în pericol nenumărate vieți de civili. „Suntem alături de poporul ucrainean în aceste momente teribile şi NATO va face tot ce este necesar pentru a-i proteja şi apăra pe toţi aliaţii”, a spus Stoltenberg, potrivit Digi24.

Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, operațiunea militară a Rusiei pare completă, cu debarcarea forțelor ruse în Odessa și Mariupol, atacuri aeriene și atacuri de artilerie. Din postările de pe rețelele sociale, Rusia atacă Ucraina din nord, sud și est.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a transmis un mesaj populației după atacul Rusiei. Șeful statului a îndemnat cetățenilor să își păstreze calmul și să rămână în case, precizând că va fi introdusă legea marțială.

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră. S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre.

Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden. SUA au început deja efortul internațional. (…) Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot. Vom câștiga pentru că suntem Ucraina”, a afirmat Zelensky.

Macron și ultima încercare de a evita o invazie rusească. Discuții cu Putin și Zelenski

Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă condamnă cu hotărâre invadarea de către Federația Rusă a teritoriului Ucrainei
Articolul următorCiolacu, despre continuarea unei alianțe cu PNL: „Haideţi să lăsam lucrurile în normalitate”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.