Cristian Popescu Piedone

Bani cheltuiți în zadar, fără a menționa sentimentul de amărăciune resimțit pentru că am căzut pradă unei înșelăciuni fără scrupule. Furtul la cântar nu doar că reprezintă o încălcare a legii, dar este sancționat în mod corespunzător!

Atât Codul Penal, la articolul 296 (referitor la înșelăciunea prin măsurare), cât și Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu modificările și completările ulterioare (articolul 1, litera o), incriminează acest comportament.

Conform legii, înșelarea prin folosirea unui instrument de măsurare inexact sau prin utilizarea frauduloasă a unui instrument de măsurare exact atrage după sine pedeapsa cu închisoarea, cuprinsă între 3 luni și 5 ani.

Cu ocazia Zilei Unirii, primarul Popescu Piedone a vrut să evalueze nivelul de cinste al comercianților din Sectorul 5. Și, din păcate, conform așteptărilor, furtul la cântar este încă o practică răspândită, indiferent că e vorba de un mic magazin sau un supermarket cu pretenții.

Furtul se desfășura fără nicio jenă prin cântărirea produsului împreună cu hârtia de ambalare. La o primă vedere, hârtia de ambalare poate cântări între 4 și 6 grame, dar dacă facem un calcul, la finalul zilei, cantitatea totală de hârtie vândută la preț de produs către clienți poate ajunge și la 3,5 kilograme.

Primarul Popescu Piedone

”În Ziua asta MARE… despre țară, despre NOI, despre cei care se cred mai presus ca NOI, despre… OCAUA LUI CUZA

Cuza a vrut o țară mândră, suverană și… nefurată! Vă amintiți de ocaua sa? Desigur! Ocaua lui Cuza a rămas în istorie și-n povești și-n zicale despre… necinste!

Până la urmă, tot negustorul știe ce reprezintă ocaua lui Cuza, nu?

Dincolo de palavre, oameni buni, în cinstea marelui Alexandru Ioan Cuza, am vrut să văd cum mai stă treaba cu ocaua mică… aici, la noi, în Sectorul 5!

Spre dezamăgirea mea…

AM GĂSIT NEGUSTORI CU OCAUA MICĂ ÎN TOATE CARMANGERIILE UNDE AM INTRAT!!!

Hârtia de ambalat este ocaua lor cea mică! Da, da!!!

Știți dumneavoastră, oameni buni, că de multe ori când cumpărați mezeluri, de exemplu, plătiți hârtia la preț de salam, de parizer, de pastramă și așa mai departe… ?

Ei bine, urmăriți imaginile atașate acestui text!

Cu respect pentru cetățean, pentru țară și pentru bravul Cuza, primarul Piedone

P S: De data aceasta, negustorii prinși cu ocaua mică au primit AVERTISMENT! La următoarea abatere similară…

DE ASTĂZI, în cinstea bravului Cuza, monitorizăm Sectorul 5 ca să ferim portmoneele cetățenilor de contactul cu ocaua mică!”

Articolul precedentLiderul USR Cătălin Drulă: „Comasarea alegerilor e contra firii”
Articolul următorCiolacu, de Ziua Unirii Principatelor Române: „Am decis să reduc la maximum timpul alocat festivităților oficiale”