Ludovic Orban: „Cîţu va fi schimbat când va dori Iohannis”

Fostul premier e de părere că liberalii au ajuns „ a doua vioară” în coaliția de guvernare.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a spus la Realitatea TV că actualul lider al liberalilor nu mai are credibilitate, iar cel care îl va schimba din fruntea partidului va fi președintele României, Klaus Iohannis. De asemenea, Orban e de părere că zilele lui Florin Cîțu la conducerea partidului sunt numărate.

 „Ce am avut de spus, am spus în competiţie. Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL. Cîţu va fi schimbat când va dori Iohannis şi va fi schimbat cu cel cu care doreşte Iohannis”, a afirmat președintele Forța Dreptei, duminică seară, la Realitatea Plus.

Totodată, Orban a mai precizat că a văzut în Nicolae Ciucă un viitor președinte de partid, dar după acuzația de plagiat, șansele acestuia au scăzut considerabil. De asemenea, și Lucian Bode, ministrul de Interne, „se încălzea pe margine”, dar după tot ce s-a întâmplat în Poliție în ultimul timp ar trebui să demisioneze din funcția de ministru.

Ludovic Orban: „În PNL sunt tot felul de găşculiţe”

Mai mult, președintele Forța Dreptei a afirmat că PNL „nu prea mai e nimic”, afirmând că este în prăbușire.

 „Nu prea mai e nimic: nici progresist, nici liberal, nici conservator, e în alianţă cu PSD-ul la guvernare. Sunt după cum bate vântul”, a mai declarat Orban, relatează news.ro.

De asemenea, fostul lider liberal a mai declarat că în interioriul coaliției e o „devălmășie”, o adevărată „zăpăceală.”

„Pe mine ce mă frapează – şi asta arată impotenţa gravă a conducerii găştii demolatoare – ăştia nu sunt în stare de o lună de zile să numească un ministru la… unde? digitalizare, comunicaţii, cercetare. E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, a spus Ludovic Orban.

Reamintim că Ludovic Orban a pierdut conducerea partidului după Congresul PNL, din 25 septembrie 2021, când Florin Cîțu a fost ales noul lider.

Ludovic Orban: „Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis”

Articolul precedentSUA, un nou mesaj de avertisment pentru Rusia
Articolul următorAdrian Năstase îi dă dreptate lui Klaus Iohannis: „O imagine dezastruoasă a instituţiilor statului şi de aici un stat eşuat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.