Foto: Facebook MApN
Foto: Facebook MApN

Elizabeth Truss, secretar de stat pentru Afaceri Externe, a declarat că acţiunile politice care au loc, în acest moment, în Europa de Est, vor avea consecinţe deosebit de grave la nivel global.

Politicianul britanic a ţinut să mai adauge că o posibilă invazie a Ucrainei va duce la multiple pierderi de vieți omenești.

În plus, secretarul de stat pentru Afaceri Externe a precizat că acţiunile din prezent ar putea fi comparate cu cele înregistrate în timpul războiului dintre Rusia și Afganistan.

Secretarul de stat a declarat că o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia ar avea consecințe tragice, cu pierderi de vieți omenești

Truss a lansat, de altfel, un avertisment către Rusia, potrivit The Guardian, solicitându-i lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, să facă un pas înapoi și să nu recurgă la o măsură de forță cu efecte incalculabile pe termen mediu și lung.

Secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii a mai spus că, din păcate, Moscova nu a învățat nimic ”din greșelile trecutului”, dând ca exemplu și conflictul din Cecenia, citează publicaţia Gândul.

Moscova nu a învățat din lecțiile istoriei, iar o invazie ar duce la o pierdere teribilă de vieți omenești, așa cum știm din războiul Afgano-Sovietic și conflictul din Cecenia. Trebuie să luăm măsuri. Alături de aliații noștri suntem alături de Ucraina. Ce se întâmplă în Europa de Est are consecințe la nivel global”, a declarat Elizabeth Truss.

Boris Johnson: Invadarea Ucrainei ar însemna ”o nouă Cecenie”, un conflict violent şi sângeros

În acelaşi context, premierul britanic, Boris Johnson, a transmis invadarea Ucrainei ar angaja Rusia într-un conflict ”violent şi sângeros” şi ar însemna crearea ”unei noi Cecenii”, o republică rusă din Caucaz care a fost teatrul unor intervenţii sângeroase ale armatei ruse, notează News.ro.

Trebuie să transmitem mesajul că invadarea Ucrainei, din punctul de vedere rus, va fi dureroasă, violentă şi sângeroasă şi eu cred că este foarte important ca Rusia să înţeleagă că asta ar putea fi o nouă Cecenie”, a avertizat liderul conservator la televiziunile britanice.

Articolul precedentO creștere infimă a racordării consumatorilor casnici la rețeaua de energie
Articolul următorAUR, acuzat de înscenarea incidentului de la Iași
Jurnalist full-time / Pesimist part-time