Prefectura Capitalei a făcut anunțul. „Intervenția fermă a forțelor de ordine împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia exercitarea dreptului la muncă”

STB se află la finalul celei de-a cincea zi de grevă, care a paralizat transportul de suprafață din București

Prefectura Capitalei și Primăria Generală au avut, luni, o ședință de lucru, cu privire la stabilirea unui set de măsuri ce vizează gestonarea situației create de greva Societății de Transport București, potrivit unui comunicat al Prefecturii.

La acestă ședință, ce a fost în sistem videoconferință, au participat și reprezentanții ai altor instituții cu responsabilități în gestionarea acestei situații.

Potrivit comunicatului de presă al Prefecturii Capitalei, cu ocazia acestei şedinţe de lucru au fost analizate și stabilite următoarele măsuri, de comun acord: „menținerea dispozitivelor de jandarmerie şi poliție în zona depourilor și autobazelor STB, pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii și siguranței publice; intervenția fermă a forțelor de ordine împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia exercitarea dreptului la muncă; menținerea măsurii privind suplimentarea dispozitivelor de poliție şi jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât la interior, cât și la exterior; asigurarea echipajelor de poliție rutieră și poliţie locală, în principalele intersecții, pentru fluidizarea traficului rutier; asigurarea de către STB a informării populației în timp real cu privire la mijloacele de transport disponibile, prin intermediul aplicației Info Transport București”.

Cât privește circulația metroului, Metrorex a transmis Prefecturii Capitalei „disponibilitatea de a pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de traficul de călători, cu luarea în considerare a orarului de decalare a programului de lucru prevăzut de dispozițiile privind starea de alertă”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii București.

De asemenea, în urma solicitării IPMB, ca urmare a recomandării Autorității Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu aprobarea Ministerului Educației, a transmis unităților de învățământ din Capitală recomandarea de a motiva absențele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 și 21 ianuarie 2022.

Mai mult, s-a recomandat conducerilor unităților de învățământ preuniversitar identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfășoare activitatea didactică online.

Ministerul Educației recomandă „școala online” din cauza grevei STB

Articolul precedentSimion se apără, așa cum știe el mai bine. „Astea sunt aberații în lumea lor de yoghini care fac piramide”
Articolul următorRafila vede vârful valului 5 la jumătatea lui februarie