G4Media

George Simion, co-președintele AUR, se apără de acuzațiile potrivit cărora chiar el ar fi în spatele incidentului de la Iași, când un bărbat l-a stropit cu cerneală, ajutat fiind de soția acestuia.

De altfel, Simion acuză, la rândul său, că cei doi sunt simpatizanți USR, mai mult, că nu ar fi avut niciun motiv pentru a-și înscena așa ceva.

„Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România, dar ar fi bine să nu mai incite lumea la acte de separatism teritorial. Cei doi sunt simpatizanți USR, cum știe toată lumea din Iași. De ce mi-aș înscena să arunce cineva cu ceva în mine? Astea sunt aberații în lumea lor de yoghini care fac piramide. Ăștia sunt oamenii, ce să te aștepți de la ei (…) Nu am informații în acest sens (n.r. dacă primarul Iașiului, Mihai Chirica, se află în spatele atacului cu cerneală, n.red.). Nu cred că ar coborî atât de jos. Vreau să-i mulțumesc, că a știut să nu escaledeze azi”, a spus Simion, la Antena 3.

„Sunt metode folosite şi în perioada interbelică”

Mai mult, Alexandru Muraru, care a mai avut reacții de-a lungul timpului în legătură cu activitatea celor de la AUR și pe care îi consideră extremiști, susține că nu ar fi exclus ca acest incident să fie pus la cale de Simion, așa cum au afirmat și reprezentanții societății civile din Iași.

„Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de extremiştii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite şi în perioada interbelică, şi în Germania anilor ’30 şi în alte locuri. Dacă autorităţile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte şi violenţe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceştia”, a declarat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Reamintim că George Simion împreună cu un grup de simpatizanți ai AUR au intrat cu forța în Primăria din Timișoara, susținând că voiau să ajungă în audiență la edilul Dominic Fritz, care însă nu se afla în țară la acel moment. Pentru acest „asalt” a fost deschis un dosar penal.

La numai câteva zile după acest incident, Simion a fost prezent la Cluj-Napoca, unde a fost primit, doar el, de către primarul Emil Boc. Cu suficient de multă diplomație, Boc a afirmat, după această întâlnire, că „din start, am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord. Acest lucru e important de știut. (…) De altfel, m-am întâlnit cu orice lider politic care a vizitat Clujul și a trecut pe la noi. Nu am avut niciun fel de reținere. Asta consider eu că trebuie să facă un reprezentant vremelnic al unei comunități”, a spus Boc pentru postul local de radio Napoca Live.

AUR, acuzat de înscenarea incidentului de la Iași

Articolul precedentTrei asociații ale magistraților, despre proiectul de desființare al SIIJ: „Un compromis inadecvat, care încalcă obligațiile României de stat membru”
Articolul următorPrefectura Capitalei a făcut anunțul. „Intervenția fermă a forțelor de ordine împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia exercitarea dreptului la muncă”