Sursa foto: Magna News

Ministerul Educației, dar și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, după ce s-a ajuns deja în a cincea zi de grevă a Societății de Transport București, astfel încât să nu fie afectat și mai tare accesul la educație al elevilor, având în vedere și pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, de comun acord cu ISMB, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei STB din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

De asemenea, acestora le este recomandată și identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online.

Altfel, în a cincea zi consecutivă de grevă, luni, doar 20% dintre vehiculele STB ai iețit pe traseu în București, motiv pentru care, în această seară, pe contul de Facebook al societății, locuitorilor din Capitală le este recomandat folosirea aplicației InfoTB „pentru a  planifica în mod real deplasarea cu mijloacele de transport în comun din zona metropolitană București Ifov”,  iar recomandarea vine pentru că STB „nu poate oferi deocamdată predictibilatea prezenței autovehiculelor în traseu conform programului de transport”.

Tentative eșuate de comunicare și negociere

Luni, conducerea STB a luat câteva măsuri ferme pentru deblocarea crizei generate de greva ilegală, după mai multe tentative eșuate de comunicare și negociere cu liderii sindicali.

Astfel, STB a anunțat faptul că angajații aflați în grevă au fost notificați cu privire la reluarea activității, au fost depuse plângeri penale împotriva celor care au declanșat protestul ilegal, mai mult, se vor aplica prevederile contractului colectiv de muncă și ale contractului individual pentru salariații care nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu în această perioadă.

Totodată, mai susține conducerea STB, pe site-ul companiei de transport a fost publicat „un anunț de angajare pentru personal calificat în meseria de conducător de autobuz”.

Liderul sindicatului STB demisionează din funcția de consilier general PSD

Articolul precedentAUR, acuzat de înscenarea incidentului de la Iași
Articolul următorFostul patron al Dinamo, Ionuț Negoiță, ar putea ajunge la închisoare. De ce a închis Rin Grand Hotel