Diana Șosoacă, în plenul Parlamentului. „Încălcaţi orice normă, faceţi şedinţe solemne pline de ipocrizie”

Senatoarea independentă a ținut să sublinieze că a fost singurul parlamentar care a depus, în persoană, o coroană de flori eroilor Revoluției Române

Senatoarea Diana Șoșoa a avut o nouă ieșire, în stilul său, chiar dacă a fost cu două tonuri „mai jos” decât de obicei. Aceasta i-a acuzat pe parlamentari de ipocrizie, de vot dat unor legi care încalcă flagrant Constituția României, dar mai ales de uitare a eroilor de la Revoluția română din Decembrie 1989.  

„De 32 de ani trădăm idealurile celor care au murit la Revoluție. Acei oameni au murit pentru ca aici în Parlamentul României să existe reprezentanți ai poporului, nu ai partidelor. Niciunul dintre dvs nu cred că își aduce aminte, cu mici excepții, că în Constituție se menționează ca și în deciziile Curții Constituționale, că fiecare parlamentar reprezintă întregul popor român”,  și-a început Diana Șoșoacă discursul din ședința solemnă.   

Aceasta a reamintit că în urmă cu numai două, zile, pe 21 decembrie, a văzut parlamentari care i-au jignit și i-au înjurat pe protestatarii de la Palatul Parlamentului. „Ţin să vă anunţ că unii dintre ei erau revoluţionari. Să știţi că îi reprezentanţi şi pe infractori şi pe violatori şi pe criminali şi pe hoţi, pe mulţi dintre colegii voştri evazionişti. Oamenii aceia nu au murit ca voi să la pângăriţi drepturile şi libertăţile pentru care au luptat”, a afirmat Şoşoacă.

Senatoarea a criticat faptul că oficialităţile nu au marcat, așa cum se cuvine, importanţa Revoluţiei Române. „Vreau să vă spun că pe 21 decembrie, la ora 7,45, domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis s-a oprit cu maşina în dreptul Troiţei de la Universitate, a depus o coroană şi a plecat, fără gardă de onoare şi fără intonarea Imnului naţional”, a mai spus Şoşoacă, susţinând că din partea Camerei Deputaţilor s-a trimis o coroană de flori fără niciun reprezentant, iar Senatul nu a trimis nicio coroană.

De asemenea, Diana Șoșoacă a ținut să sublinieze că a fost singurul parlamentar care a depus, în persoană, o coroană de flori, mai mult, că revoluționarii prezenți la Universitate i-au cerut să transmită în Parlament că le-au fost trădate idealurile.

„În sală a fost murmur non-stop. Nu daţi doi bani pe Revoluţia Română, de aceea votaţi legi pentru paşapoarte, pentru îngrădirea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Constituţia României menţionează că astfel de legi nu pot fi adoptate. Dreptul la credinţă nu poate fi restrâns, dreptul la liberă circulaţie, dreptul la a cumpăra hrana, dreptul la muncă este garantat. Încălcaţi orice normă, faceţi şedinţe solemne pline de ipocrizie”, a continuat Șoșoacă, adăugând că „se întorc morții în mormânt când văd cât de ipochimeni ați ajuns cei mai mulți dintre voi”.

Totodată, aceasta consideră că este inadmisibil ca la o ședință solemnă parlamentarii să vorbească în continuu, să nu se asculte unii pe alții. „Unde sunt invitați revoluționarii? Este ședință solemnă pentru Revoluția Română? Aici trebuia să fie plin de revoluționari. Nici măcar nu i-ați invitat. Revoluționaii sunt afară. Dar de la Moscova am trecut la Bruxelles”, a mai spus senatoarea, care a reamintit că România și-a „vândut” țara străinilor, în loc de a sta „drepți, demni, onorabili” și să își cinstească eroii din 1989 și de la celelalte revoluții care au avut loc pentru independența și suveranitatea României.

Simion (AUR) a făcut o paralelă între libertățile obținute în 1989 și cele pierdute, la 32 de ani de la Revoluței

Articolul precedentFost director în Ministerul Transporturilor, trimis în judecată pentru luare de mită
Articolul următorMarcel Ciolacu, despre Certificatul Covid la locul de muncă: „Proiectul trebuie adoptat în această sesiune”