Foto: Facebook/Rareș Bogdan
Foto: Facebook/Rareș Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan continuă să fie încrezător în reușita României de a intra în spațiul Schengen, având la îndemână ceea lasă a se înțelege că ar cunoaște din interiorul discuțiilor de la Bruxelles.

În opinia prim vicepreședintelui PNL, victoria României în acest sens numai că nu ne bate la ușă, grație, firește, colegilor săi de partid.

Într-o intervenție la Digi 24, europarlamentarul a făcut aseară o paralelă între intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație și un meci de fotbal, în sensul că, în acest moment, la câte informații a „absorbit”, ar paria fără să se gândească pe reușita României.

Nu ar fi pentru prima dată când Rareș Bogdan își arată convingerea că România va fi, în sfârșit, printre țările care au „undă verde” în Schengen. Luna trecută, acesta preciza că „există șanse mari ca România să reușească să intre în zona de spațiu Schengen aeroportuar până în 26 martie și pe zona de trecere terestră și feroviară chiar mai repede”.

Iar acum, în contextul în care Comisia Europeană a recomandat ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, Rareș Bogdan consideră că, deși „nu există certitudinea sută la sută”, „şansele României de a accede în Spaţiul Schengen sunt mai mari decât oricând”.

După cum aţi văzut, alarma cu Suedia a fost una care a fost doar o alarmă. Suedia susţine prezenţa României în Spaţiul Schengen.

De asemenea, Lucas Mandl şi Othmar Karas, ambii membri ai aceluiaşi partid OVP, membri PPE, lideri ai europarlamentarilor din Austria, îl critică pe ministrul lor de Interne şi trebuie ştiut că ministrul de Interne austriac are alegeri în 23 ianuarie, în Austria Inferioară, acolo unde partidul său se află pe locul 3 pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Deci a fost o declaraţie politică. (…)

Sunt convins că Lucian Bode şi toţi colegii mei, de la Bogdan Aurescu la preşedintele Iohannis şi la premierul Ciucă, împreună cu noi, vom reuşi să-i convingem atât pe cei din Austria, cât şi pe cei din Olanda că România este pregătită. (…)

Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României şi intrarea în Spaţiul Schengen decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea, unde nu aş avea încredere”, a declarat Rareș Bogdan pentru sursa citată.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: ”Suntem și mai aproape de aderarea la Schengen”
Articolul următorComisarii ANPC verifică modul în care sunt întreținute mijloacele de transport ale STB