Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD a reluat discuțiile despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Liderul social-democrat a precizat astăzi, 22 noiembrie, că Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV va fi ridicat pentru România.

Marcel Ciolacu a anunțat că vestea primită în cursul zilei de astăzi vine de la Comisia Europeană și confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene.

Marcel Ciolacu: ”Demararea procedurilor pentru ridicarea MCV înseamnă că suntem și mai aproape de aderarea la Schengen. Acesta este al doilea și cel mai mare obiectiv pentru România!”

În pofida unor trompete politice care n-au știut decât să arunce cu noroi în permanență și să submineze interesele noastre ca stat, am demonstrat că ideea de a forma o mare coaliție de guvernare pentru a duce la bun sfârșit toate aceste lucruri care trenau de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România și pentru români”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Încă din data de 16 noiembrie, Ciolacu a vorbit despre confirmarea dată Comisia Europeană în ceea ce privește aderarea României la un spațiu de liberă circulație.

La acea dată, liderul PSD a salutat solidaritatea politicienilor din mai multe partide politice în ceea ce privește includerea României în Schengen.

În același context, Președintele Camerei Deputaților a precizat că decizia Comisiei Europene este și o realizare personală, reamintind de efortul depus de social-democrați pentru această aderare.

Articolul precedentCei mai mulți dintre cei uciși și răniți în urma cutremurului din Indonezia sunt copii
Articolul următorRareș Bogdan, despre Schengen: „Aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time