Din 24 noiembrie, în Germania, certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Măsurile adoptate de parlamentul federal vin în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în toată țara, relatează EFE.

Altfel spus, persoanele nevaccinate și cele care nu au trecut prin boală trebuie să prezinte un test de COVID-19 efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de a intra la locul de muncă sau pentru a călători cu mijloacele de transport în comun. Chiar dacă s-au luat măsuri pentru implementarea acestor decizii, autoritățile sunt de părere că va fi foarte greu să verifice pe toți cetățenii care vor folosi mijloacele de transport în comun.

Restricții în toată Europa din cauza numărului mare de noi cazuri de COVID-19

În unele regiuni, cum ar fi Berlin, autoritățile au decis să restricționeze accesul nevaccinaților în spațiile publice. Mai mult, în alte landuri a fost limitat contactul persoanelor care nu sunt vaccinate. Mai mult decât atât, și persoanele vaccinate trebuie să prezinte un test negativ dacă vreau să intre în spațiile de diverstisment sau restaurante.

Autoritățile din Berlin au decis să nu renunțe la târgul de Crăciun. Cu toate acestea, doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor avea acces. Mai mult, nici concertele și partidele de fotbal nu vor fi interzise, dar acestea se vor desfășura cu un număr limitat de persoane.

Guvernul german a fost pus în situația de a impune noile restricții din cauza numărului mare de pacienți din spitale. În Bavaria, autoritățile germane au decis să închidă barurile și cluburile. De asemenea, pentru accesul la celelalte activităţi recreative este cerut un test de COVID-19 negativ chiar şi pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Săptămâna trecută, Germania a trecut pragul zilnic de 65 de mii de cazuri de COVID-19, în timp ce rata sa de vaccinare, de 68%, este printre cele mai reduse din Europa de Vest.

România și numărul de noi cazuri de COVID-19

În ultimele 24 de ore, în România  au fost confirmate 2.736 de cazuri de infectare, după efectuarea a 54.729 de teste. La ATI mai sunt internați 1.490 de pacienți.

Totodată, peste 17 mii de persoane s-au vaccinat cu prima doză, 25 de mii cu cea de-a doua, iar 24 de mii cu a treia doză de vaccin.

STS a lansat aplicația de verificare a certificatului verde și pentru dispozitivele iOS

Articolul precedentNicolae Ciucă a depus lista completă a miniștrilor și programul de guvernare în Parlament
Articolul următorGheorghe Flutur, mesaj pentru Nicolae Ciucă: „Vreau să livrați rezultate”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.