Sursa: pixabay.com

Flagrant în județul Neamț zilele trecute, pentru a prinde un șofer care oferise mită unor polițiști.

Bărbatul oferise nu orice fel de bani, ci lire sterline, pentru ca agentul de poliție care îi întocmise dosar penal să îi de o soluție favorabilă.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, persoana în cauză era cercetată de polițiști din cadrul IPJ Neamț pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, numai că a vrut să scape ușor.

Acum, pe lângă dosarul penal privind infracțiunile la regimul rutier, s-a ales și cu noua acuzație, de dare de mită.

Flagrantul a fost reușit la finele săptămânii, când ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, în coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, l-au prins în fapt pe bărbatul în vârstă de 54 de ani, în timp ce oferea suma de 400 de lire sterline unui agent de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Săbăoan.

Ce nu știa bărbatul era că, după ce agentul de poliție a refuzat suma de 400 lire sterline cu titlu de mită, a și sesizat SJA Neamț, astfel că, după flagrant, a fost condus la sediul unității de parchet pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Menționăm faptul că, în cursul anului 2023, până în prezent, au fost înregistrate 15 situații în care angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț au refuzat sume de bani cu titlu de mită și au sesizat faptele de natură penală la Serviciul Județean Anticorupție Neamț”, transmite DGA.

Articolul precedentMai multe lucrări vor duce la sistarea apei potabile în orașul Mangalia
Articolul următorMinistrul Energiei, despre listele comune cu PSD în alegeri: „PNL are cei mai performanți primari din țară”