Sursa: Facebook

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dar și președintele filialei PNL Sector 1, a comentat aseară pe marginea variantei de a propune alegătorilor candidați comuni PSD/ PNL la localele de anul viitor.

Optimist, Burduja a punctat că, din ce vede în teritoriu, PNL are „cei mai perfomanți primari”, astfel că ar fi logic ca formațiunea din care face parte să vină cu candidații săi.

Declarațiile au fost făcute pentru B1 TV, unde Burduja a adus în discuție inclusiv situația din Sectorul 1 al Capitalei, unde Clotilde Armand (USR) a fost susținută și de PNL în alegeri, iar ulterior „dragostea” s-a transformat în …situația de azi. Pe scurt, permanent sunt contre între primarul USR și liberalii din sector și nu de puțin ori s-a ajuns la cuvinte grele, acuzații, ba chiar și cereri de demisii.

Mereu perspectiva mea a fost că PNL e principalul partid de dreapta și sunt convins că va rămâne principalul partid de dreapta în România. Trebuie să ne prezentăm cu candidați proprii, inclusiv la București. Avem cei mai performanți primari din țară. Cred că inclsuiv alte partide vor fi de acord cu noi, că vorbim de Cluj, Oradea, Reșița, Piatra Neamț sau alte orașe.

În plus ne-am mai fript o dată și vă spun pe propria piele. Noi, la Sectorul 1, am susținut un alt candidat care, din momentul în care s-a văzut în scaunul de primar, a spus ”mulțumesc, mai vorbim noi”.

Cred că trebuie să oferim bucureștenilor o variantă liberală de administrație, așa consider eu. Vom vedea ce discuții vor fi, dar ca partid mare, ca partid de dreapta, ca partid cu rezultate în administrație, PNL trebuie să meargă înainte”, a declarat Sebastian Burduja pentru sursa citată.

Pe de altă parte, ministrul a răspuns și la întrebarea legată de o posibilă candidatură a sa la Primăria Capitalei, ipoteză în care ar cam trebuie să renunțe la funcția din prezent:

Nu mi-am pus această problemă și nu-mi fac planuri, în general. Mă duc acolo unde e nevoie de mine. Acum șase luni eram la Ministerul Digitalizării și cred că am făcut câteva lucuri bune acolo.

Acum sunt la Ministerul Energiei, îmi văd de treaba mea de dimineața până noaptea târziu să știți. Și-n weekend-uri”.

Articolul precedent400 de lire, mită pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal
Articolul următorPMP s-a decis: merge pe mâna unei alianțe politice cu USR şi Forţa Dreptei